שניצל דג בתנור עם ציפוי
פריך במיוחד של פירורי פנקו

בתפקיד העוף: דג. בתפקיד הקטשופ: רוטב לימון ויוגורט. בתפקיד המחבת: תנור. גוונו את תפריט הצהריים עם המנה המרעננת הזאת, שגם הילדים יאהבו (וזה בדוק!)

מיכל שמיר

|

03.04.16 | 22:02

שניצל דג בתנור עם ציפוי פריך של פירורי פנקו (צילום: מיכל שמיר)
שניצל דג בתנור עם ציפוי פריך של פירורי פנקו (צילום: מיכל שמיר)
כשהייתי ילדה, יום שלישי היה היום השנוא עלי ועל אחיותיי. למה, אתם שואלים? כי היו ימים של קציצות לארוחת הצהריים וימים של שניצל וימים של ממולאים – אבל ביום שלישי תמיד היה דג. ולא סתם דג, אלא סול מצופה ומטוגן.

 

על אף שאימת הסול זכורה לי היטב עד היום, יש לי פינה חמה בלב לשניצל דג. אבל הגרסה שאני מכינה היא משודרגת ולגמרי אחרת, עם ציפוי פריך של פירורי פנקו וחרדל, אפייה במקום טיגון ותוספת של מטבל יוגורט-לימון שמשתדך באופן מושלם לטעם הדג.

 

וההוכחה הסופית לכך שהמנה הזאת באמת טעימה היא שאפילו הקטנה שלי מתענגת עליה לפחות פעם בשבוע.

 

כמה דברים חשובים לפני שמתחילים

  • סוד הפריכות: פנקו! אם אין לכם בבית, אל תתעצלו ולכו לקנות (פירורי פנקו נמכרים כיום בכל החנויות ורשתות השיווק). פירורי הפנקו מעניקים לדג את הפריכות הכה נפלאה. אם תשתמשו בפירורי לחם רגילים, תקבלו שניצל אפוי בלי פריכות.
  • הדג: לא משנה במה משתמשים, אבל אני ממליצה על דג לבן לא יקר, כמו בורי, מושט או בקלה. חשוב לקנות דג טרי ולא קפוא, שמכיל הרבה פוספטים וכמות נכבדה של מים. אין צורך לרוץ בשביל זה לחנות דגים – בסניפים רבים של רשתות שיווק נמכרים כיום דגים טריים, לעתים באזור המעדנייה ולעתים במקררים, ליד הנקניקים.
  • אפשר להקפיא: אני ממליצה להכין כמות יפה של דגים ולהקפיא אותם לפני האפייה. כך, בכל פעם שרוצים שניצל דג חם ופריך צריך רק לשלוף אותו מהמקפיא ולהכניס לתנור לאפייה קצרצרה.

 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • כ-350 גרם פילה דג לבן (למשל, בורי, מושט או בקלה), ללא העור
  • 1 ביצה
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • כ-1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס פירורי פנקו
  • 1 כף שמן זית

 

לרוטב
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט
  • 1 כף מיונז
  • 1 כף בצל ירוק או עירית, קצוצים
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית מיץ לימון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים את נתחי הדג לרצועות.
  3. מערבבים בקערה את הביצה, החרדל, המלח והפלפל. מערבבים בקערה נפרדת את הפנקו עם שמן הזית.
  4. טובלים את רצועות הדג בבלילת הביצה ולאחר מכן בתערובת הפנקו. מסדרים בתבנית.
  5. אופים 20-15 דקות, עד שהדגים מזהיבים.
  6. בזמן שהדגים בתנור מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  7. מגישים מיד עם הרוטב.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (12 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג