רוטב טריאקי ביתי שמתאים
לארוחה בשרית או צמחונית

איך מכינים ארוחה דיאטטית ומאוזנת לחובבי בשר ולנמנעים ממנו, מבלי לבלות שעות במטבח? לדיאטנית ליאורה חוברה יש פתרון טעים בניחוח המזרח הרחוק

הגרסה הבשרית. חזה עוף ברוטב טריאקי, ירקות ואננס  (צילום: עודד חוברה)
הגרסה הבשרית. חזה עוף ברוטב טריאקי, ירקות ואננס (צילום: עודד חוברה)

מכינים ארוחה משותפת לצמחונים ולאוכלי-כל? אין צורך לבשל לכל אחד מנה אחרת. כולם יכולים ליהנות מאותה מנה בריאה ודיאטטית, רק בשינוי תופסת החלבון - חזה עוף לחובבי הבשר, וטופו לנמנעים ממנו. הכנה קלה מאוד, ותוכלו להתחיל אותה בסיר אחד, ולפצל אותה בהמשך לשניים. הרוטב שמככב שמככב בשתי הגרסאות הוא טריאקי, רוטב מתקתק מהמטבח היפני, שלרוב עתיר בסוכר ובקלוריות. הכנה הביתית שלו, לעומת זאת, מאוד פשוטה ומהירה, ומאפשרת שליטה במתיקות ובחריפות.

  

רוטב טריאקי

מתכון של ענבר חוברה

 

רוטב טריאקי ביתי (צילום: ענבר חוברה)
    רוטב טריאקי ביתי(צילום: ענבר חוברה)

     

    המרכיבים:

    • 1/2 כוס מירין או חומץ יין אורז (מירין יעניק לרוטב מתיקות, חומץ יין אורז יעניק חמיצות)
    • 1/2 כוס רוטב סויה מאיכות טובה, כמו תמרי (רוטב סויה ללא גלוטן)
    • 1 שן שום, קצוצה
    • 2 פרוסות עבות של ג׳ינג׳ר
    • לאופציה מתוקה: 1 כפית דבש או אגבה כהה
    • לאופציה חריפה: 1- 1/2 כף צ׳ילי אדום חריף, קצוץ

     

    ההכנה

    1. שמים את כל המרכיבים בסיר קטן, ומבשלים עד רתיחה. מסירים מהכיריים.
    2. מסננים את הרוטב במסננת דקה. שומרים במקרר בצנצנת זכוכית סגורה עד שבוע.

     

     

    טופו/ עוף ברוטב טריאקי, ירקות ואננס

    הגרסה הצמחונית: 2 מנות, 195 קלוריות למנה

    הגרסה הבשרית: 2 מנות, 345 קלוריות למנה

     

    הגרסה הצמחונית. טופו בטריאקי עם ירקות אננס  (צילום: עודד חוברה)
      הגרסה הצמחונית. טופו בטריאקי עם ירקות אננס (צילום: עודד חוברה)

       

      המרכיבים:

       

      • 200 גרם טופו, חתוך לקוביות או 400 גרם חזה עוף, פרוס (כמו שניצל) או חתוך לקוביות
      • 3 בצלים ירוקים, חתוכים ל-2 ס"מ
      • 3 גזרים, מגוררים
      • 1 כוס שעועית צהובה עדינה, קפואה (או כל ירק אחר שאתם אוהבים)
      • 1-2 כפות שומשום שחור
      • כמה טיפות שמן שומשום (לא חובה)

      למשרה

      • 2 עיגולי אננס מיובש, לא מסוכר
      • 1 כף דבש 
      • 2 כפות רוטב טריאקי  (ראו מתכון למעלה)
      • 2 שיני שום, כתושות ( או 2 קוביות שום קפוא)
      • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר  
      • 2 כפות רוטב סויה, רצוי דל נתרן

       

       

      ההכנה:

      1. שמים בקערה את כל חומרי המשרה ומערבבים.  
      2. קוצצים את האננס בסכין חדה או במעבד מזון לחתיכות קטנות. מוסיפים את האננס למשרה.
      3. שמים בקערה את הטופו או חזה העוף, יוצקים את המשרה ומערבבים היטב. מכניסים למקרר לפחות לחצי שעה (רצוי יותר).  
      4. לגרסה הבשרית: מטגנים את חזה העוף עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים בצד.
      5. בסיר נון סטיק מקפיצים את הבצל הירק כדקה, מוסיפים את הגזר והשעועית הצהובה (או כל ירק אחר שבחרתם),  ומקפיצים עוד כמה דקות עד שהירקות מתרככים, אבל עדיין מוצקים.
      6. מוסיפים את חזה העוף או הטופו  עם המשרה, מערבבים היטב ומבשלים בסיר סגור עוד כ-15 דקות. מוסיפים שומשום שחור, כמה טיפות של שמן שומשום, מערבבים שוב ומבשלים עוד דקה.
      7. מגישים חם על אורז מלא או אטריות אורז.

       

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר בשרי
      דיאטטי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (7 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג