אדריכלות
ערוצים

שתי קוביות ושביל קליפות: וילת ענק מהחלומות ביישוב במרכז הארץ

זוג עובדי הייטק בנה בית של 380 מ"ר לפי עקרונות הוואבי-סאבי: חומרים טבעיים שאינם מושלמים או קטלוגיים. המראה שואף לפשטות, אך התוצאה יוקרתית במיוחד

הבית נבנה על שטח של דונם עבור זוג עם שני ילדים. הבעלים עובדים בתעשיית ההייטק, וזהו הבית הראשון שבנו.  שטחו 380 מ"ר והוא כולל שלוש קומות, בהן מרתף. עם האדריכלית שרון נוימן החליטו להשתמש במעט חומרים, שהוגדרו "כנים" (צילום: עמית גושר)
הבית נבנה על שטח של דונם עבור זוג עם שני ילדים. הבעלים עובדים בתעשיית ההייטק, וזהו הבית הראשון שבנו. שטחו 380 מ"ר והוא כולל שלוש קומות, בהן מרתף. עם האדריכלית שרון נוימן החליטו להשתמש במעט חומרים, שהוגדרו "כנים" (צילום: עמית גושר)
החומרים העיקריים הם עץ אלון, עץ אורן צבוע לבן, בטון וברזל; הקירות צבועים בטיח ווגה (טיח מינרלי עבה עם מרקם דקורטיבי); החלונות מוסגרו בברזל בלגי שחור; ורצפת הפרקט מורכבת מקורות במידות לא סטנדרטיות ובגימור שמעניק לה מראה ישן (צילום: עמית גושר)
החומרים העיקריים הם עץ אלון, עץ אורן צבוע לבן, בטון וברזל; הקירות צבועים בטיח ווגה (טיח מינרלי עבה עם מרקם דקורטיבי); החלונות מוסגרו בברזל בלגי שחור; ורצפת הפרקט מורכבת מקורות במידות לא סטנדרטיות ובגימור שמעניק לה מראה ישן (צילום: עמית גושר)
דלת הכניסה נפתחת הישר אל החלל המרכזי. חצי קיר מפריד בין פינת האוכל הגדולה לסלון, והוא עבה דיו כדי להכיל ארון כלים. בסלון ספות רביצה אפורות וכורסה שקופה שנתלתה מהתקרה, קמין ברזל, ספריית עץ לבנה למערכות המדיה  ואוסף כלי הנגינה של אב המשפחה (צילום: עמית גושר)
דלת הכניסה נפתחת הישר אל החלל המרכזי. חצי קיר מפריד בין פינת האוכל הגדולה לסלון, והוא עבה דיו כדי להכיל ארון כלים. בסלון ספות רביצה אפורות וכורסה שקופה שנתלתה מהתקרה, קמין ברזל, ספריית עץ לבנה למערכות המדיה ואוסף כלי הנגינה של אב המשפחה (צילום: עמית גושר)
במרומי התקרה הגבוהה עובר צינור מיזוג תעשייתי חשוף, ועל הקירות צילומים של שרון נוימן ועמית גושר (צילום: עמית גושר)
במרומי התקרה הגבוהה עובר צינור מיזוג תעשייתי חשוף, ועל הקירות צילומים של שרון נוימן ועמית גושר (צילום: עמית גושר)
ארונות המטבח עשויים עץ, ובהתאם לסקאלת הצבעים ששולטת בבית, נבחר להם גוון אפור כהה. מעל משטח העבודה נתלו מדפים מברזל שחור. האי משמש בחלקו לאחסון ובחלקו כדלפק אכילה, על פלטת עץ אלון גולמי ועבה, שמונחת על משטח בטון (צילום: עמית גושר)
ארונות המטבח עשויים עץ, ובהתאם לסקאלת הצבעים ששולטת בבית, נבחר להם גוון אפור כהה. מעל משטח העבודה נתלו מדפים מברזל שחור. האי משמש בחלקו לאחסון ובחלקו כדלפק אכילה, על פלטת עץ אלון גולמי ועבה, שמונחת על משטח בטון (צילום: עמית גושר)
האי ממוקם בדיוק על שביל הבטון שמחבר בין שני חלקי הבית ומוביל אל החדרים הפרטיים. האזור מואר בשלוש מנורות שנראות כמו פנסים של אונייה; הן נקנו בשוק הפשפשים ונתלו בעזרת שרשראות מהגשר שמקביל בקומה העליונה לשביל הבטון (צילום: עמית גושר)
האי ממוקם בדיוק על שביל הבטון שמחבר בין שני חלקי הבית ומוביל אל החדרים הפרטיים. האזור מואר בשלוש מנורות שנראות כמו פנסים של אונייה; הן נקנו בשוק הפשפשים ונתלו בעזרת שרשראות מהגשר שמקביל בקומה העליונה לשביל הבטון (צילום: עמית גושר)
מימין: שביל הבטון שמחבר בין חלקי הבית, תחום בחלונות מצד אחד, קיר בלוקים מצד שני וקליפות עצים שפוזרו על הרצפה. משמאל: חדר המשפחה (צילום: עמית גושר)
מימין: שביל הבטון שמחבר בין חלקי הבית, תחום בחלונות מצד אחד, קיר בלוקים מצד שני וקליפות עצים שפוזרו על הרצפה. משמאל: חדר המשפחה (צילום: עמית גושר)
חדר המשפחה רוצף בקורות עץ צבועות לבן. גם כאן ספת רביצה, זהה לזו שבסלון, קיר עבה שבו ספריית הטלוויזיה ומשחקים, ארון לוקרים לצד היציאה לחצר, מאוורר תעשייתי שחור ומושב עץ תלוי על חבל טבעי - אלמנט שחוזר בבית (צילום: עמית גושר)
חדר המשפחה רוצף בקורות עץ צבועות לבן. גם כאן ספת רביצה, זהה לזו שבסלון, קיר עבה שבו ספריית הטלוויזיה ומשחקים, ארון לוקרים לצד היציאה לחצר, מאוורר תעשייתי שחור ומושב עץ תלוי על חבל טבעי - אלמנט שחוזר בבית (צילום: עמית גושר)
נוימן עיצבה את המעקה שמלווה את גרם המדרגות ממוטות במבוק, וכך גם את הספרייה שבגלריה מעל המטבח (צילום: עמית גושר)
נוימן עיצבה את המעקה שמלווה את גרם המדרגות ממוטות במבוק, וכך גם את הספרייה שבגלריה מעל המטבח (צילום: עמית גושר)
המראה מהגלריה. בני הזוג ביקשו לתכנן את הבית כלופט פתוח (צילום: עמית גושר)
המראה מהגלריה. בני הזוג ביקשו לתכנן את הבית כלופט פתוח (צילום: עמית גושר)
חדר ההורים שבקומה העליונה. המיטה פונה אל מרפסת גדולה, והאמבטיה עומדת בחלל בחופשיות. בצד יש מקלחון ושירותים סגורים (צילום: עמית גושר)
חדר ההורים שבקומה העליונה. המיטה פונה אל מרפסת גדולה, והאמבטיה עומדת בחלל בחופשיות. בצד יש מקלחון ושירותים סגורים (צילום: עמית גושר)
שני חדרי הילדים תוכננו בקווים ובצבעים דומים, והרצפה בהם עשויה מעץ לבן. באחד החדרים (בתמונה) נתלתה על חבלים מיטה שמורכבת מבסיס עץ פשוט שעליו מזרון. יתר הרהיטים והאביזרים עשויים מברזל ומעץ ונאמנים לסקאלת הגוונים המונוכרומטיים (צילום: עמית גושר)
שני חדרי הילדים תוכננו בקווים ובצבעים דומים, והרצפה בהם עשויה מעץ לבן. באחד החדרים (בתמונה) נתלתה על חבלים מיטה שמורכבת מבסיס עץ פשוט שעליו מזרון. יתר הרהיטים והאביזרים עשויים מברזל ומעץ ונאמנים לסקאלת הגוונים המונוכרומטיים (צילום: עמית גושר)
בחוץ פינת אוכל, ספה ומרבץ תלוי על חבלים. בעוד שבפנים הרצפה עשויה עץ ושולחן האוכל בטון, כאן החומריות הפוכה: רצפת בטון ושולחן עץ (צילום: עמית גושר)
בחוץ פינת אוכל, ספה ומרבץ תלוי על חבלים. בעוד שבפנים הרצפה עשויה עץ ושולחן האוכל בטון, כאן החומריות הפוכה: רצפת בטון ושולחן עץ (צילום: עמית גושר)
הבריכה, שאורכה 18 מטר, מוקמה במקביל לקובייה האחורית: מצדה האחד שתילי במבוק ומצדה האחר דק. במרכז החצר בר שמסתיר מטבח חיצוני ועשוי מעץ טיק ומברזל, עם שמשייה מחומרים טבעיים (צילום: עמית גושר)
הבריכה, שאורכה 18 מטר, מוקמה במקביל לקובייה האחורית: מצדה האחד שתילי במבוק ומצדה האחר דק. במרכז החצר בר שמסתיר מטבח חיצוני ועשוי מעץ טיק ומברזל, עם שמשייה מחומרים טבעיים (צילום: עמית גושר)
גופיית קרופ עם כתפיות ספגטי
מחיר רגיל: 80
מחיר מבצע: 45
קלאצ' קשיח בגימור מטאלי
מחיר רגיל: 159
מכנסי טייץ עם חגורת גומי
מחיר רגיל: 150
מחיר מבצע: 39
חולצת אוברסייז עם כפתרה
מחיר רגיל: 59
נעלי סניקרס ללא שרוכים
מחיר רגיל: 250
מחיר מבצע: 179
תבנית סיליקון להכנת חלה
מחיר רגיל: 99

היישוב הוא אחד היקרים שבאזור המרכז, והבית נבנה על שטח של דונם עבור זוג עם שני ילדים. הבעלים עובדים בתעשיית ההייטק, וזהו הבית הראשון שבנו. כשפנו לאדריכלית שרון נוימן (נוימן חיינר אדריכלים) הדגישו שחשוב להם שהתוצאה תהיה אישית ושתשקף את העדפותיהם ואת סגנון חייהם. "הבעלים ביקשו לתכנן את הבית כלופט", מספרת נוימן, "ואחד האתגרים הגדולים שניצבו בפנינו היה להגדיר את המושג לופט. בדקנו המון תמונות ולא מצאנו את הלופט שרצינו, אבל בסופו של דבר הבנו שכולנו מכוונים ליצירת אווירה מסוימת".

 

>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

 

העיצוב פרום בקצוות כאידיאולוגיה, והוא עונה להגדרות של התפיסה האסתטית היפנית הקרויה וואבי-סאבי: חמרים טבעיים, לא מושלמים ולא קטלוגיים. נוימן חיפשה אחר חומרים "כנים", כהגדרתה, ובבית שולטים עץ אלון, עץ אורן צבוע לבן, בטון וברזל; הקירות צבועים בטיח ווגה (טיח מינרלי עבה עם מרקם דקורטיבי); החלונות ממוסגרים בברזל בלגי שחור; ורצפת הפרקט מורכבת מקורות במידות לא סטנדרטיות ובגימור שמעניק לה מראה ישן.

 

הבית, ששטחו 380 מטרים רבועים, כולל שלוש קומות (בהן מרתף) ומורכב משתי קוביות שיוצרות את צורת האות ר'. הקובייה הקדמית עומדת במקביל לרחוב: גובה התקרה בה הוא שישה מטרים, וכולה מרחב פתוח שכולל את הסלון, פינת האוכל והמטבח. בקובייה האחורית מוקמו חדרי השינה: למעלה ההורים ולמטה הילדים. בין שני חלקי הבית מחבר קטע צר וארוך: בקומה העליונה זהו גשר מרחף ובקומת הכניסה זהו שביל בטון המלווה את הגשר העליון כצל.

 

חלוקת החלונות יוצרת משחקים של אור (צילום: עמית גושר)
חלוקת החלונות יוצרת משחקים של אור(צילום: עמית גושר)

 

דלת הכניסה נפתחת מול החצר, משני צדיה המטבח ופינת האוכל.

 

מבט מפינת האוכל למטבח. באמצע דלת הכניסה ומולה היציאה לחצר (צילום: עמית גושר)
מבט מפינת האוכל למטבח. באמצע דלת הכניסה ומולה היציאה לחצר(צילום: עמית גושר)

 

הסלון כולל מערכת של ספות רביצה אפורות וכורסה שקופה שנתלתה מהתקרה. בעלי הבית התלהבו מהדגם של הספה ורכשו אותו גם עבור חדר המשפחה והספרייה שבקומת הגלריה. ליד קמין מברזל הורכבה ספרייה לבנה מעץ צבוע; בתוכה מוקמו מערכות המדיה והחשמל, ולצידה כלי הנגינה של אב המשפחה. מתחת לתקרה הגבוהה תלוי צינור מיזוג תעשייתי חשוף, ועל הקירות צילומים של שרון נוימן ועמית גושר - היחידים שעבודותיהם תלויות בבית.

 

הסלון: ספות רביצה אפורות וכורסה שקופה התלויה מהתקרה  (צילום: עמית גושר)
הסלון: ספות רביצה אפורות וכורסה שקופה התלויה מהתקרה (צילום: עמית גושר)

פינה לכלי נגינה (צילום: עמית גושר)
פינה לכלי נגינה(צילום: עמית גושר)

 

קיר חופשי ועבה נצבע באפור ומשמש כגב הסלון. מצידו השני הוא מכיל ארון כלים שמשרת את פינת האוכל ונסגר בעזרת דלתות שנתונות במסגרת ברזל. שולחן האוכל עשוי מפלטת בטון על רגלי פלדה ומואר באמצעות נורות פחם חשופות בייצור עצמי על פי תכנון של נוימן. ארונות המטבח עשויים עץ, ובהתאם לסקאלת הצבעים ששולטת בבית נבחר להם גוון אפור כהה. מעל משטח העבודה נתלו מדפים מברזל שחור. האי משמש בחלקו לאחסון ובחלקו כדלפק אכילה שעשוי פלטת עץ אלון גולמי ועבה, מונחת על משטח בטון. האי ממוקם בדיוק על שביל הבטון שמחבר בין שני חלקי הבית ומוביל לחדרים הפרטיים. האזור מואר על ידי שלוש מנורות שנראות כמו פנסים של אונייה; הן נקנו בשוק הפשפשים ונתלו בעזרת שרשראות מהגשר שבקומה העליונה, ושמקביל לשביל הבטון.

 

אפור, שחור, עץ וברזל גם במטבח (צילום: עמית גושר)
אפור, שחור, עץ וברזל גם במטבח(צילום: עמית גושר)

 

לשביל נבחר בטון כחומר שמנוגד לקורות העץ הצבועות בלבן, שמרכיבות את רצפת הגשר העליון. אורכו ארבעה מטרים וכולו משחק של חומרים: מול כל קיר זכוכית נבנה קיר בלוקים. על הרצפה פוזרו בבית ומחוץ לו קליפות עצים, שתוחמות את השביל ומחזקות תחושה של חיבור בין חוץ לפנים:

 

קליפות עצים מחברות בין חוץ לפנים (צילום: עמית גושר)
קליפות עצים מחברות בין חוץ לפנים(צילום: עמית גושר)

 

בחצר מוקמו ספה, שולחן אוכל ומרבץ תלוי על חבלים - אלמנט שחוזר בחלקים שונים של הבית. החומרים בין החוץ לפנים הפוכה: בפנים רצפת עץ ושולחן בטון, ובחוץ רצפת בטון ושולחן עץ. 

 

מרחב החוץ המקורה (צילום: עמית גושר)
מרחב החוץ המקורה(צילום: עמית גושר)
 

 

השביל מוביל לאגף הפרטי; שירותי האורחים מוקמו באמצע הדרך וגרם המדרגות שמולם עשוי מבטון ותחום מצד אחד בקיר שלא מגיע עד לתקרה, ומהצד האחר במעקה ממוטות במבוק. הגרם מואר באמצעות חלון ארוך:

 

חלון ארוך מאיר את גרם המדרגות (צילום: עמית גושר)
חלון ארוך מאיר את גרם המדרגות(צילום: עמית גושר)
 

 

המיטה תלויה מהתקרה

 

חדר המשפחה (ראו למעלה) הוגדר באמצעות רצפת קורות עץ לבנות. הקיר המרחף שמפריד בינו לבין המדרגות משמש כנישה לארון אחסון ומדיה מעץ לבן. מולו הוצבו ספת רביצה כמו זו שבסלון, ארון לוקרים לצד דלת יציאה לגינה ומאוורר תעשייתי שחור.

 

אחרי חדר המשפחה תוכננו חדר כביסה ופטיו שמאיר את המרתף. בקצה הקובייה שובצו חדריהם של הילדים - שניהם תוכננו בקווים ובצבעים דומים, עם פרקט לבן וחלונות ממוסגרים בשחור. בחדר אחד נתלה על חבלים בסיס מיטה מעץ, בחדר השני יש מיטת ברזל ואת אפקט התלייה מספקת נדנדה. הרהיטים והאביזרים שנקנו נאמנים לסקאלת הגוונים המונוכרומטיים ועשויים מברזל ומעץ.

 

נדנדת עץ וחבל באחד מחדרי הילדים (צילום: עמית גושר)
נדנדת עץ וחבל באחד מחדרי הילדים(צילום: עמית גושר)

 

בחדר הרחצה הצמוד רצפה של אריחי בטון מעוטרים בגוונים של לבן ושחור, ארונות מעץ אלון ומראה שנתונה במסגרת מאצות ים.

 

חדר הרחצה של הילדים (צילום: עמית גושר)
חדר הרחצה של הילדים(צילום: עמית גושר)

 

חצר מינימליסטית

 

הקומה העליונה הוקדשה להורים וגרם המדרגות חוצה אותה לשניים: בצד אחד ספרייה המשקיפה לסלון ובצד השני חדר שינה עם חדרי רחצה, ארונות וכושר צמודים. בקצה הגשר נפתחת הדלת לאמבטיה בהעמדה חופשית: היא פתוחה לחלל החדר, שקירותיו ורצפתו חופו במרבליט (טיח מיוחד לחיפוי חדרים רטובים), ושבהמשכו יש חדר כושר.

 

הגשר בקומה העליונה מסתיים ביחידת ההורים (צילום: עמית גושר)
הגשר בקומה העליונה מסתיים ביחידת ההורים(צילום: עמית גושר)

 

מול האמבטיה יש מקלחון ושירותים סגורים, וסמוך לה ניצב ארון מצעים מברזל בלגי ומזכוכית. מנורה תלויה בסגנון עתיק מאירה את החלל.

 

ההורים נהנים ממרפסת פרטית (צילום: עמית גושר)
ההורים נהנים ממרפסת פרטית(צילום: עמית גושר)

 

משמאל: פינת הרחצה של ההורים. מימין: חומרים וצבעים דומים גם בחצר הפנימית (צילום: עמית גושר)
משמאל: פינת הרחצה של ההורים. מימין: חומרים וצבעים דומים גם בחצר הפנימית(צילום: עמית גושר)

 

הבית טויח גם מבחוץ בטיח ווגה. המבנה חף מקישוטיות, וכך גם החצר, שתוכננה בצורה מינימליסטית. 

 

חזית הבית חפה מקישוטיות (צילום: עמית גושר)
חזית הבית חפה מקישוטיות(צילום: עמית גושר)

 

הבריכה, שאורכה 18 מטר, מוקמה במקביל לקובייה האחורית: מצדה האחד שתילי במבוק, ומצדה האחר דק שעוטף אותה ומופרד מהחצר בעזרת מעקה. במרכז מוקם בר שמסתיר מטבח חיצוני ועשוי מעץ טיק ומברזל.

 

בריכה ארוכה וצרה (צילום: עמית גושר)
בריכה ארוכה וצרה(צילום: עמית גושר)

  (צילום: עמית גושר)
(צילום: עמית גושר)

 

בניית הבית הסתיימה לפני כשנה. חודשים אחדים קודם לכן הקימה שרון נוימן משרד משותף עם האדריכל יפתח חיינר, שעבד בעבר כאדריכל עמית במשרדו של יואב מסר. השניים ממשיכים לתכנן יחד בתים פרטיים ומתכננים גם פרויקטים גדולים יותר. על הפרק בנייה רוויה בקו הים בחיפה וברחוב ביאליק בתל אביב, מלון מאופס אנרגיה ומרכז מבקרים ברמות, אולם אירועים באזור בנימינה ומבנה משרדים בקיסריה.

 

חתכי הבית (שרטוטים: נוימן חיינר אדריכלים)
חתכי הבית(שרטוטים: נוימן חיינר אדריכלים)

  (שרטוטים: נוימן חיינר אדריכלים)
(שרטוטים: נוימן חיינר אדריכלים)

 

  • פיקוח: גדי גודוביץ', נעם יעקובסון
  • תכנון נוף והקמת גינה: נובט
  • קבלן: אלי רחום
  • חשמל: קובי רחום
  • חלונות פלדה בלגית: חיים – בלג'יו
  • נגרות: אורי הורוביץ
  • בריכה: אקוופולקו
  • דק, פרגולות וריהוט גן: רמי בן שבת
  • פרקט: PARQUETEAM
  • כלים סניטריים, ברזים וריצוף: חזי בנק
  • בטון: פלס
  • גופי תאורה: אס טי אור, יאיר דורם
  • רהיטים: קנה קש, הרמוני
  • ספרייה: BambOOks
  • משטחי מטבח: ארטן/בטונדה

 

הקליקו על התמונה ותגיעו לווילה מרהיבה בגליל:

 

הקליקו על התמונה ותגיעו לווילה שבה הנוף הוא העיקר (צילום: עמית גרון)
הקליקו על התמונה ותגיעו לווילה שבה הנוף הוא העיקר (צילום: עמית גרון)

 

 

 

 

 
הצג:
כל התגובות לכתבה "שתי קוביות ושביל קליפות: וילת ענק מהחלומות ביישוב במרכז הארץ"
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביגדיל
RUNY