פיצה בייגל (או שמא בייגל פיצה?) (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
10-8 בייגלים
לבצק
- 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
- 2כפיות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1/3 1 כוסות מים פושרים
לרוטב
- 3 עגבניות מרוסקות
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית בזיליקום יבש
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
לפיזור
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הקמח השמרים והסוכר. יוצרים גומה במרכז התערובת ושמים בתוכה את השמן, המלח וכוס מהמים. לשים מעט, מוסיפים את יתרת המים וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש. מעבירים לקערה משומנת, עוטפים בניילון ומתפיחים כ- 45 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-10-8 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של כס"מ.
- מורחים את העיגולים ברוטב – משאירים את הקצה העליון שלהם ללא רוטב. מערבבים את הגבינות ומפזרים אותן על הרוטב.
- מגלגלים כל עלה כך שמסיימים בקצה שהשארנו ללא רוטב. מהדקים את הגליל ומחברים את הקצוות ליצירת טבעת.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בשמן זית (אפשר לפזר מעל שומשום, אם רוצים). מתפיחים כ-20 דקות.
- אופים כ-25 דקות, עד שהבייגלם מזהיבים.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"