לחמניות טחינה ירוקה

לחמניות רכות שיפתיעו את מי שיפגוש אותן פעמיים: גם במראה היפהפה שלהן וגם בטעם המיוחד של הטחינה הירוקה - שעשויה מבזיליקום במקום מפטרוזיליה

דפנה אוסטר מיכאל

|

14.03.16 | 22:20

לחמניות טחינה ירוקה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
לחמניות טחינה ירוקה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

כ-26 לחמניות בתבנית שקעים

 

לבצק
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפיות סוכר
  • כ-1/2 1 כוסות (כ-360 מ"ל) מים
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד כף) קמח, מנופה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח

 

למילוי
  • 10 כפות טחינה, רצוי משומשום מלא
  • 2 כוסות עלי בזיליקום או פטרוזיליה
  • 1 שן שום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים - או קצת יותר

 

אופן ההכנה

 

הבצק
  1. ממיסים את השמרים וכפית מהסוכר ב-1/4 כוס מהמים. ממתינים כ-3 דקות.
  2. שמים בקערת המערבל את הקמח ויתרת הסוכר. מוסיפים את תערובת השמרים וכוס מהמים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את יתרת המים ואת השמן ולשים כ-5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך מאוד ומעט דביק (אם הבצק אינו רך מספיק, מוסיפים לו עוד קצת מים). לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות.
  4. מעבירים למקרר ל-10-4 שעות.

 

המלית
  1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון או בלנדר, ומעבדים לטחינה חלקה ולא נוזלית מדי – חשוב שהמרקם יהיה נוח למריחה.
  2. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ. וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ- 6 ס"מ.
  3. מורחים כל עיגול בצק בשכבה דקה של טחינה.
  4. מסדרים שלושה עיגולים באופן חופף, כמו רעפים (ראו תמונה למטה). מגלגלים אותם, וחוצים כל גליל במרכזו. מניחים בתבנית שקעים משומנת, כשהצד החתוך פונה כלפי מטה. מעצבים באותו אופן לחמניות משאר עיגולי הבצק.

 

עיצוב הלחמניות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    עיצוב הלחמניות(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    5. מכסים את הלחמניות בניילון באופן רופף ומתפיחים כשעה.

    6. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו.

    7. מברישים את הלחמניות במעט שמן זית ואופים כ-30 דקות, עד שהן מזהיבות.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (7 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג