טארט תפוזים

שילוב מפתיע בין בצק פריך וחמאתי, קרם ברולה ענוג וניחוח תפוזים משגע

טארט תפוזים (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
טארט תפוזים (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 24 ס"מ) 

לקלתית 

  • 1 כוס + 5 כפות  (190 גרם) קמח
  • 3 כפות (30 גרם)
  • שקדים מולבנים טחונים דק (אבקת שקדים)
  • 1/2 כוס + 2 כפות (75 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 110 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה גדולה

לקרם התפוז

  • 4 חלמונים, מביצים גדולות
  • 2 כפות גדושות (26 גרם) סוכר
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
  • 2/3 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 2 כפות גרנד מרנייה או ליקר תפוזים אחר

אפשרות לקרמל:

  •  3-2 כפות (כ־30 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

 

ההכנה

1. הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון בעל להב הסכין את הקמח, אבקת השקדים ואבקת הסוכר. מעבדים מספר שניות, רק עד לאיחוד. מוסיפים את קליפת התפוז, קוביות החמאה והביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא מעבר לכך.

 

2. מעבירים את הבצק לתבנית משומנת, משטחים מעט בידיים ומאחסנים במקרר כ־5 דקות. מוציאים ומשטחים אותו עוד, כך שיכסה את התחתית ויווצרו דפנות בגובה כ־3 ס"מ. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא שעה-שעתיים.

 

3. מחממים את התנור ל־160 מעלות.

 

4. הקרם: בקערה קטנה טורפים היטב את החלמונים והסוכר עד שנוצר קרם תפוח.

 

5. שמים בסיר קטן את השמנת וקליפת התפוז ומחממים על להבה נמוכה־בינונית עד לסף רתיחה. מוסיפים את הגרנד מרנייה או הליקר ומערבבים. מנמיכים את הלהבה למינימום, מעבירים כ־2 כפות מהשמנת החמה לקרם החלמונים וטורפים מיד היטב. ממשיכים כך, להעביר מהשמנת לחלמונים ולטרוף, עד שהסיר מתרוקן. מכבים את הלהבה.

 

6. מסננים את הקרם במסננת דקה (כדי להפטר מקליפת התפוז) ויוצקים אותו על קלתית הבצק.

 

7. אופים כ־30 דקות, עד שהבצק אפוי והקרם מתייצב כמעט לגמרי. מוציאים, מצננים בטמפרטורת החדר כשעה ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות (עד לילה).

 

8. אם רוצים, מקרמלים את העוגה: מפזרים עליה את הסוכר החום ומחממים בעזרת מבער ("ברנר"), עד שנוצר מעטה שחום. מגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה (לא כולל קירור והקפאה)
  • דרגת קושי: מורכב
  • איך שומרים: עד 3 ימים, במקרר. אפשר לאחסן את הקלתית בלבד במקפיא, עד חודש (סעיף 2). כשרוצים, ממשיכים ישירות מסעיף 3 (אין צורך להפשיר).

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי גבוהה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג