אוכל

    שדות תות לא לנצח: מתכונים
    עם הפרי רגע לפני סוף העונה

    התותים טעימים וזולים עכשיו - וזה הזמן לנצל אותם לפני שייעלמו עד החורף הבא. כך תכינו אתם עוגת קצפת, תצפו אותם בפאדג' או תשלבו בעוגה בחושה

    מערכת Xnet

    |

    10.03.16 | 10:03

    תותים בציפוי פאדג' שוקולד (צילום: אולגה טוכשר)
    תותים בציפוי פאדג' שוקולד (צילום: אולגה טוכשר)

    תותים בציפוי פאדג' שוקולד / אולגה טוכשר

    קינוח טעים, יפה, חגיגי, עונתי, פשוט להכנה ונטול גלוטן. ועוד לא ציינתי שהוא מבוסס על ארבעה מרכיבים בלבד (לא כולל קישוטים) ושלהכין אותו זה כמו לגלגל קובה, רק בגרסה מתוקה. הצלחתי לסקרן?

     

    מרכיבים

    כ-20 יחידות

     

    • 1 פחית (כ-400 גרם) חלב מרוכז
    • 3 כפות אבקת קקאו
    • 15 גרם חמאה
    • כ-20 תותים קטנים
    • מעט חמאה מומסת או שמן לשימון הידיים
    • לקישוט: סוכריות שוקולד, סוכריות צבעוניות, פיסטוק קצוץ, שבבי קוקוס

     

    צפו - כך מכינים תותים בציפוי פאדג' שוקולד:

     

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בסיר את החלב המרוכז, אבקת הקקאו והחמאה. מבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה. מעבירים לקערה מכסים ומניחים במקרר ל-4 שעות לפחות (ועדיף ללילה).
    2. שוטפים את התותים, מייבשים היטב ומורידים את העלים הירוקים.
    3. משמנים היטב את הידיים. נוטלים כף מהתערובת, מכדררים ומשטחים בכף היד. מניחים במרכז העיגול תות, עוטפים אותו מכל הצדדים ומגלגלים בין כפות הידיים.
    4. מגלגלים את התות בצלחת שמפוזר בה אחד הקישוטים ומניחים בצלחת הגשה.
    5. משמנים את הידיים שוב, ויוצרים באותו אופן תותים מצופים נוספים. שומרים במקרר עד יומיים.

     

    • אולגה טוכשר כותבת את הבלוג "המרכיב הסודי"

     

    עוגת תותים ויוגורט בחושה (צילום: ילנה ויינברג)
      עוגת תותים ויוגורט בחושה(צילום: ילנה ויינברג)

       

      עוגת תותים ויוגורט בחושה / ילנה ויינברג

       

      מרכיבים

      תבנית אינגליש קייק

       

      • 100 גרם חמאה מומסת לא חמה
      • 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט תות
      • 3 ביצים
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 2 כפיות תמצית וניל
      • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
      • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
      • קמצוץ מלח
      • להגשה: כמה כפות חלב מרוכז, תותים טריים

       

      אופן ההכנה
      1. ממיסים את החמאה ומניחים לה להתקרר מעט. בינתיים מוציאים מהמקרר את היוגורט והביצים ומניחים להם להגיע לטמפרטורת החדר.
      2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
      3. מקציפים את הביצים במשך 4-3 דקות עם קמצוץ מלח, עד שנוצרת קציפה בהירה ותפוחה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מוסיפים בהדרגה גם את החמאה המומסת, ואחריה את תמצית הווניל והיוגורט.
      4. מוסיפים לבלילה את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים רק עד שהקמח נטמע ומתקבלת בלילה אחידה.
      5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-30 דקות, עד שקיסם או סכין הננעצים במרכז העוגה יוצאים יבשים.
      6. לאחר שהעוגה התקררה מטפטפים עליה חלב מרוכז ומקשטים בתותים שלמים או פרוסים.

       

      • ילנה ויינברג כותבת את הבלוג Simply Gourmet

       

      רולדת תותים ברוטב פירות יער (צילום: מירב גביש)
        רולדת תותים ברוטב פירות יער(צילום: מירב גביש)
         

         

        רולדת תותים ברוטב פירות יער / מירב גביש

         

         

        מרכיבים

         

        לרולדה

        • 3 ביצים שלמות
        • 90 גרם (1/ כוס פחות 1 כף) סוכר
        • קורט מלח
        • 90 גרם (1 כוס) שקדים טחונים או 90 גרם (2/3 כוס) קמח לבן
        • אבקת סוכר לקימוח

         

        לסירופ
        • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
        • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
        • 1/2 כפית תמצית וניל

         

        לרוטב פירות היער
        • 250 גרם פירות יער טריים או קפואים
        • 3 כפות סוכר
        • 3 כפות מים
        • 1 כפית מיץ לימון

         

        למילוי
        • 1 קופסה (500-400 גרם) תותים
        • 2 כפות גדושות אבקת סוכר
        • 500 מ"ל שמנת מתוקה
        • 1 כפית תמצית וניל

         

        אופן ההכנה

         

        הסירופ
        1. שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מצננים לטמפרטורת החדר.

         

        רוטב פירות היער
        1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה 10 דקות, תוך בחישה מדי פעם, עד שהפירות מתפרקים.
        2. מסננים את התערובת לקערה, תוך שמועכים אותה במסננת בעזרת כף עץ כדי למצות את כל הנוזל.
        3. מצננים, טועמים ומוסיפים קצת אבקת סוכר אם צריך. מכסים ושומרים במקרר עד להגשה.

         

        הרולדה
        1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
        2. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 25X35 ס"מ. משמנים את נייר האפייה ובוזקים עליו אבקת סוכר.
        3. שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר וקורט מלח ומקציפים כ-8 דקות במהירות גבוהה, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
        4. מקפלים בעדינות את השקדים הטחונים (או הקמח) לתוך התערובת. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים בעדינות עם מרית.
        5. אופים את העוגה כ-10 דקות, עד שהיא מזהיבה קלות. מעבירים את הרולדה עם נייר האפייה לרשת ומצננים כ-5 דקות. בינתיים פורשים נייר אפייה על משטח העבודה וזורים עליו אבקת סוכר.
        6. מברישים את העוגה בעדינות ב-3-2 כפות מהסירופ. הופכים אותה על נייר האפייה שהכנו ומסירים את הנייר שעליו נאפתה. בוזקים מעל אבקת סוכר.

         

        המילוי
        1. שוטפים את התותים, מייבשים ומסירים את העוקצים. שומרים 5-4 תותים בצד (נשתמש בהם לקישוט) ואת השאר שמים בקערה. מוסיפים לקערה כף אבקת סוכר ומערבבים.
        2. מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל וכף גדושה של אבקת סוכר.
        3. מורחים 2/3 מהקצפת על העוגה (משאירים שוליים ברוחב של 2 ס"מ ללא קצפת לאורך אחת הצלעות הארוכות). שומרים את יתרת הקצפת במקרר כשהיא מכוסה.
        4. מפזרים על הקצפת את תערובת התותים ואבקת הסוכר ומזלפים מעל 3-2 כפות מרוטב פירות היער.
        5. מגלגלים את העוגה לרולדה, כשנעזרים בנייר האפייה שעליה היא מונחת (מתחילים מהצלע שלאורכה לא מרחנו קצפת). מהדקים היטב ומניחים על מגש כשה"תפר" פונה כלפי מטה. מניחים במקרר ל-30 דקות לפחות, להתייצבות.
        6. ההגשה: מורחים את יתרת הקצפת על העוגה, מקשטים בתותים ששמרנו בצד ומזלפים מעל מהרוטב.

         

         

         
        הצג:
        כל התגובות לכתבה "שדות תות לא לנצח: מתכונים עם הפרי רגע לפני סוף העונה"
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        ביגדיל121117