אוכל

    סלט ארטישוק, אנשובי ונענע
    שיודע להפוך גם לרוטב פסטה

    הארטישוקים היפהפיים בשוק גרמו לרומי נדלר להתגעגע לרומא, אז היא הכינה מהם סלט איטלקי שיכול לתפקד גם כרוטב מרענן לפסטה

    רומי נדלר

    |

    06.03.16 | 00:15

    אפשר להגיש קר או חם. סלט ארטישוק, אנשובי ונענע  (צילום: נעם בן אהרון)
    אפשר להגיש קר או חם. סלט ארטישוק, אנשובי ונענע (צילום: נעם בן אהרון)
    הארטישוקים עכשיו מדהימים ביופיים, סגולים וירוקים. ראיתי אותם בשוק ולרגע קט, עם השמש החורפית שהאירה עליהם, הרגשתי שאני בשוק קמפו די פיורי ברומא.

     

    ברומא משתמשים המון בארטישוקים (שנקראים באיטלקית קרצ'ופי - Carciofi) ומכינים אותם בהרבה דרכים מסורתיות. הפעם בחרתי להכין מעין סלט, עם שילוב נהדר בין המליחות של האנשובי לקריצת הטריות של הנענע.

     

    אפשר להגיש את הסלט קר, פושר או חם - ואחרי שטעמתי אותו לא התאפקתי, העמדתי סיר לפסטה והפכתי אותו לרוטב (ראו הסבר בהמשך).

     

    • רומי נדלר מעבירה סדנאות פסטה ואוכל איטלקי וכותבת את הבלוג Romina e La Cucina

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 4 ארטישוקים
    • מיץ מ-1/2 לימון
    • 5 כפות שמן זית
    • 2 שיני שום, קלופות ומעוכות קלות בסכין
    • 4 נתחי פילה של אנשובי
    • חופן עלי נענע
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. ממלאים קערה במים ומוסיפים מיץ מ-1/2 לימון.
    2. מסירים את העלים החיצוניים והסיביים מאחד הארטישוקים, עד שמגיעים לעלים עדינים יותר ובעלי שני גוונים. קוטמים את ראש הארטישוק (זהירות מהקוצים) ומקלפים את הגבעול. חוצים לאורך ומוציאים את הליבה (החלק ה"שעיר"). חוצים כל מחצית לאורכה ואז חוצים כל רבע, כך שמתקבלות שמיניות.
    3. שמים את הארטישוק החתוך במי הלימון (כדי שלא ישחיר) וחותכים באותו אופן את הארטישוקים הנוספים.
    4. מחממים במחבת 3 כפות משמן הזית עם שיני השום על אש בינונית. מוסיפים את הארטישוקים, ומתבלים במעט מלח (קחו בחשבון שהאנשובי מלוחים) ובפלפל. מקפיצים כ-5 דקות, עד שהארטישוקים מתרככים אך עדיין נגיסים (אפשר להקפיץ כ-5 דקות נוספות, אם מעדיפים את הארטישוקים רכים יותר). מעבירים לצלחת.
    5. קוצצים את האנשובי עם הנענע, מערבבים עם 2 כפות שמן זית ויוצקים על הארטישוקים.
    6. מגישים חם, פושר או קר. אם רוצים, סוחטים על המנה 1/2 לימון לפני ההגשה.

     

    רוצים גם פסטה?

    • לפני שמורידים את הארטישוקים מהאש מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים למחבת עם 2 כפות ממי הבישול. מבשלים דקה-שתיים, עד שהפסטה נעטפת בארטישוקים ובשמן, ומשם ממשיכים לפי המתכון.

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "סלט ארטישוק, אנשובי ונענע שיודע להפוך גם לרוטב פסטה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג