סלט טונה וירקות בקעריות בלינצ'ס פריכות (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
כ-12 מנות
לבלינצ'ס
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 3 ביצים
- קורט מלח
- 1 כפית שמן
לסלט הטונה
- 1 גזר חתוך לרצועות דקות בעזרת קולפן,
- 1 שומר חתוך לקוביות קטנות
- חופן עגבניות שרי חצויות
- 3 צנוניות פרוסות דק
- 1 מלפפון קצוץ
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 2 פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
- 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
- 1 קופסה טונה, מסוננת מנוזלים
- 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
לרוטב
- מיץ מלימון אחד
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- מעט מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- הבלינצ'ס: טורפים את כל המרכיבים. משמנים קלות מחבת בקוטר 24 ס"מ עם ציפוי למניעת הידבקות ומחממים על אש בינונית. יוצקים למחבת 3/4 מצקת מהבלילה ומשטחים לעיגול דק. ברגע שחלקו העליון של הבלינצ'ס מתקשה הופכים אותו על צלחת. מכינים באותו אופן בלינצ'סים נוספים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מרפדים בבלינצ'סים תבניות אישיות בקוטר 12-10 ס"מ (אפשר להשתמש גם בקעריות מרק). מהדקים לתחתית ולדפנות. אופים כ-10 דקות, עד שהבלינצ'סים מתקשים. מחלצים בזהירות, מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום.
- סלט הטונה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
- ממלאים את קעריות הבלינצ'ס בסלט הטונה ומגישים מיד, כדי שלא יספגו את הנוזלים ויאבדו את צורתן.
- עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה"