שמח במטבח שלנו: ארבעה
מתכונים שכיף להכין עם הילדים

במקום להכין עוד פעם חביתה-טוסט-סלט, הכניסו את הילדים למטבח ובשלו אתם ארוחת ערב משודרגת: מקרפ פיצה ועד למאפינס מקרוני וגבינה

מערכת Xnet

|

08.02.16 | 22:33

הילדים יגלגלו בהנאה. קרפ פיצה (צילום: אפיק גבאי)
הילדים יגלגלו בהנאה. קרפ פיצה (צילום: אפיק גבאי)

יום המשפחה הוא הזדמנות מצוינת להכניס למטבח גם את הקטנטנים ולהכין אתם ארוחת ערב משותפת. ילדים אוהבים להשתתף בתהליך הבישול, ועוד יותר אוהבים לאכול מאכל שהיו שותפים להכנתו. ובלי קשר - זו דרך נהדרת להעביר את הערבים הקרים בבית.

 

השתכנעתם? אם כן, אינס שילת ינאי הכינה עבורכם ארבעה מתכונים שיתאימו להכנה משותפת.

 

קרפ פיצה

 

קרפים קלילים שההורים מכינים, ואז מגיע תורם של הילדים למלא אותם בתוספות שהם אוהבים ולגלגל. האפייה קצרה, כך שלא צריך להמתין יותר מדי.

 

אפשר להכין את הקרפים עד יממה מראש ולשמור אותם במקרר כשהם עטופים היטב בניילון נצמד. לפני ההגשה ממלאים אותם, מגלגלים ואופים.

 

מרכיבים

כ-12 יחידות

 

לקרפים
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס חלב
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 1 כפית שמן

 

לרוטב הפיצה
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

 

בנוסף
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1/2 כוס טבעות זיתים ירוקים
  • 2 כפות קמח

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. טורפים יחד את כל מרכיבי הקרפים. משמנים קלות מחבת עם ציפוי למניעת הידבקות בעזרת מגבת נייר. מחממים את המחבת על אש בינונית, יוצקים לתוכה מצקת מהבלילה ומשטחים במהירות לעיגול דק. ברגע שפני הקרפ מתייצבים הופכים אותו על צלחת. יוצרים באותו האופן קרפים נוספים.
  3. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.
  4. מערבבים 2 כפות קמח עם 2 כפות מים לבלילה סמיכה ודביקה.
  5. מניחים קרפ בצלחת ומורחים אותו ברוטב פיצה – משאירים באחד הקצוות שלו 3 ס"מ ללא רוטב. מפזרים על הרוטב גבינה צהובה וזיתים.
  6. מגלגלים את הקרפ – מתחילים מהצד עם הרוטב לכיוון הקצה שהשארנו ריק. מדביקים את הקצה הריק לגלילה, כדי שלא תיפתח, בעזרת בלילת הקמח והמים.
  7. יוצרים באותו אופן גלילות משאר הקרפים.
  8. חותכים את הגלילות לפרוסות באורך 6-5 ס"מ.
  9. מעמידים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה.

 

מאפינס מקרוני וגבינה (צילום: אפיק גבאי)
    מאפינס מקרוני וגבינה(צילום: אפיק גבאי)

     

    מאפינס מקרוני וגבינה

     

    מנה מנצחת שתמיד כיף לאכול יחד בארוחת ערב. כאן היא אפויה בתבנית מאפינס, כך שמתקבלות מנות קטנות שילדים אוהבים להחזיק ביד.

     

    הילדים יכולים למלא את התבניות בתערובת הפסטה והגבינות, ולפזר גבינה על המאפים את הגבינה.

     

    מרכיבים

    15 יחידות

     

    • 500 גרם פסטה קצרה
    • 50 גרם חמאה
    • 3 כפות קמח
    • קמצוץ אגוז מוסקט
    • 1/2 כפית פלפל לבן
    • מלח
    • 1 כוס חלב
    • 150 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים (אפשר לערבב כמה סוגים)
    • 50 גרם גבינת צ'דר מגוררת לפיזור על המאפים

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים מעט תבנית שקעים, רצוי מסיליקון.
    2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
    3. ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הקמח, המוסקט, הפלפל הלבן ומלח, ומבשלים תוך ערבוב עד שהקמח מפיץ ניחוח אגוזי. מוסיפים את החלב, מערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד ללא גושים ומסירים מהאש.
    4. מוסיפים לסיר את הגבינה המגוררת ואת הפסטה ומערבבים.
    5. ממלאים את השקעים בתערובת הפסטה והגבינות ומפזרים מעל גבינה מגוררת. אופים כ-15 דקות, עד שהפסטה מזהיבה.

     

    קרוקטים של גבינה עם בטטה או תפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי)
      קרוקטים של גבינה עם בטטה או תפוחי אדמה(צילום: אפיק גבאי)
       

       

      קרוקטים של גבינה עם בטטה או תפוחי אדמה

       

      חטיפים קטנים ופריכים שהילדים יכולים לגלגל ולעצב לאיזו צורה שהם רוצים – ולאחר מכן לצפות אותם בפירורי לחם ולהניח בתבנית.

       

      מרכיבים

       

      לקרוקטים
      • 3 תפוחי אדמה גדולים או 3 בטטות גדולות
      • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
      • 50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
      • 4 כפות קמח תופח
      • 1/2 כפית אבקת שום
      • 1 כפית שטוחה אורגנו או בזיליקום יבש
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • מעט פלפל שחור

       

      לציפוי
      • 1 ביצה טרופה
      • פירורי לחם

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. מבשלים את תפוחי האדמה או הבטטות במים רותחים עד לריכוך. מצננים, מקלפים ומעבירים לקערה. מועכים למחית חלקה.
      3. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הקרוקטים ומערבבים היטב.
      4. יוצרים מהתערובת כדורים בעזרת כפות הידיים. טובלים את הכדורים בקערית עם ביצה טרופה ולאחר מכן בקערית עם פירורי לחם.
      5. מניחים את הקרוקטים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרססים בשמן. אופים כ-25 דקות, עד שהקרוקטים מזהיבים.

       

      פונדו גבינות (צילום: אפיק גבאי)
        פונדו גבינות(צילום: אפיק גבאי)
         

         

        פונדו גבינות

         

        פונדו הוא אחת המנות הכי משפחתיות שיש: מניחים במרכז השולחן סיר עם רוטב גבינה עשיר, וכולם יושבים סביבו וטובלים בו את מה שאוהבים – מלחם עד לירקות פרוסים.

         

        אפשר גם לעשות מזה משחק: מי שמפיל בטעות לתוך הסיר את מה שטבל ברוטב, יצטרך לבצע את אחת ממטלות הבית.

         

        מרכיבים

        4-3 מנות

         

        • 500 גרם גבינות קשות מגוררות (למשל, אמנטל וצ'דר)
        • 1 שן שום, קלופה וחצויה לאורכה
        • 3/4 1 כוס חלב (אם הפונדו מיועד למבוגרים, אפשר להחליף כוס מהחלב ביין לבן)
        • 1 כפית ברנדי (לא חובה, אבל מומלץ)
        • קורט אגוז מוסקט
        • 1/4 כפית מלח
        • קורט פלפל שחור גרוס
        • 2 כפות קורנפלור
        • אפשרות: מעט עירית קצוצה
        • לטבילה בפונדו: קוביות גדולות של לחם, קרוטונים, ירקות חתוכים למקלות, תפוחי אדמה צלויים חתוכים למקלות

         

        אופן ההכנה

        1. משפשפים סיר קטן (או סיר מיוחד לפונדו) בשן השום החצויה.
        2. מוסיפים לסיר כוס מהחלב (או כוס יין) ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הגבינות בהדרגה, תוך בחישה. לאחר שהן נמסות לחלוטין מוסיפים את הליקר והתבלינים ומערבבים.
        3. מערבבים את 3/4 כוס החלב הנותרת עם הקורנפלור ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה מתמדת. מבשלים כדקה, עד שהתערובת מסמיכה. אם היא סמיכה מדי – מדללים את התערובת במעט חלב.
        4. מגישים את סיר הפונדו החם למרכז השולחן, ואם רוצים מפזרים עליו עירית. טובלים בו את פרוסות הלחם, הקרוטונים והירקות החתוכים.

         

        • המתכונים באדיבות מועצת החלב

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד