גריסים עם פטריות וערמונים

כשאתם חוזרים הביתה קפואים ורעבים, זו המנה שאתם רוצים לפגוש: תבשיל גריסים חם וקרמי שירפד לכם את הבטן - ואת הנשמה

ילנה ויינברג

|

07.02.16 | 22:41

גריסים עם פטריות וערמונים (צילום: ילנה ויינברג)
גריסים עם פטריות וערמונים (צילום: ילנה ויינברג)
אני אוהבת להרגיש שקר ולא אכפת לי אם מטפטף קצת גשם, זה עושה לי מצב רוח מצוין ומספק תירוץ מעולה להכין אוכל מחמם שמרפד את הנשמה (נו טוב, וגם את הגוף).

 

יש משהו מופלא בלחזור הביתה, קפואים ורעבים, ואז לשקוע בתבשיל חם וקרמי שמיד שם את הכל בפרספקטיבה הנכונה - וזה בדיוק מה שהגריסים האלה עושים.

 

  • עוד מתכונים קלים ומעולים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, "Simply Gourmet" 

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1 כוס גריסים
  • 1 סלסילה פטריות טריות
  • 100 גרם ערמונים בוואקום
  • 1 בצל
  • 1 שן שום
  • 1/2 כפית עלי תימין טריים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 2 כוסות מים רותחים
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 40 גרם חמאה

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הבצל דק. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות. כותשים את השום וחותכים את הערמונים גס. מרתיחים את המים.
  2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור ובשום הכתוש ומטגנים כמה דקות, עד שהפטריות מקבלות קצת צבע.
  3. מוסיפים לסיר את הערמונים, הגריסים ומלח, ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים כחצי שעה. לקראת סוף הבישול בודקים אם הגריסים מוכנים. אם לא, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים רותחים ומבשלים עד שהם נספגים.
  4. מוסיפים לגריסים את הפרמזן, התימין, החמאה ומלח (אם צריך). מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי.
  5. מכבים את האש, מכסים ומניחים לגריסים לעמוד כמה דקות לספיגת הטעמים. מגישים חם.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג