מאפינס בננה וקינמון עם קמח שיפון

כלום עבודה ויש לכם מאפים רכים ונימוחים משודרגים בריאותית: עם קמח שיפון, שיבולת שועל ומתיקות מעודנת של פירות. ויש גם גרסת פרווה לצמחונים

נטע-חן ליבנה

|

07.02.16 | 09:36

מאפינס בננה עם קמח שיפון (צילום: נטע-חן ליבנה )
מאפינס בננה עם קמח שיפון (צילום: נטע-חן ליבנה )

 

החומרים (12 מאפינס, 156 קלוריות ליחידה)

 

  • כלים: תבנית שקעים

 

  • 1/2 1 כוסות קמח שיפון 
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 בננה בשלה
  • 2 ביצים
  • 1 כף שמן קוקוס מומס
  • 1 כוס רוויון (או כוס חלב סויה מעורבב עם 1 כף חומץ)

 

ההכנה:

  1. מחממים את הבתנור לחום בינוני (189 מעלות), ומשנים קלות את תבנית השקעים.
  2. מנפים את קמח השיפון לקערה, ומוסיפים את שאר החומרים היבשים.
  3. בקערה נפרדת מועכים את הבננה. מוסיפים את הביצים, הרוויון ושמן הקוקוס.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה (ערבוב יתר פוגע ברכות המאפינס). 
  5. יוצקים את התערובת לתבנית השקעים, ואופים כ-20 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג