עוגת ערמונים

זה הזמן לחגוג יום הולדת לאגוז של החורף בעוגה שאין קלה ממנה - רק מערבבים, אופים ומתענגים על כל ביס

עוגת ערמונים (צילום: דן לב, סגנון: קרן ברק)
עוגת ערמונים (צילום: דן לב, סגנון: קרן ברק)

 

המרכיבים

  • כלים: תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ או תבנית טבעת בקוטר 22 ס"מ
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס + 1 כף  (200 מ"ל) שמנת מתוקה, 32% שומן
  • 3/4 כוס + 2 כפות  (280 גרם) קרם ערמונים מתוק (להשיג במעדניות)
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח
  • אפשרות: 50 גרם ערמונים קלויים, פרוסים (להשיג בשקיות ואקום)
  • לעיטור לפני ההגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית. 

2. מערבבים בקערה את החמאה והסוכר לקרם. מוסיפים את הביצים וטורפים במטרף ידני עד שהקרם תפוח מעט. מוסיפים את השמנת המתוקה וקרם הערמונים וטורפים עד לאיחוד.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הקרם וטורפים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. יוצקים לתבנית ומיישרים במרית. אם רוצים, מעטרים בערמונים הקלויים.

4. אופים כ־40 דקות, עד שסכין חדה הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקייה. מוציאים ומצננים כשעתיים.

5. ההגשה: אם רוצים, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

 

 

זמן הכנה: כשעה

דרגת קושי: קל

איך שומרים: מכוסה היטב, עד 4 ימים בטמפרטורת החדר. עד 5 ימים במקרר  (מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד