עוגת חלבה ותבלינים מופחתת קלוריות

עוגה חורפית בריאה יותר ומתוקה פחות, שתמלא את הבית בניחוח נפלא של תבלינים. והבונוס: היא רק 135 קלוריות למנה

ליאורה חוברה

|

04.02.16 | 09:19

עוגת חלבה (צילום: עודד חוברה)
עוגת חלבה (צילום: עודד חוברה)

עוגה עשירה בסיבים תזונתיים ובסידן, בעלת מתיקות מתונה שבשילוב תבלינים מרגילה את החיך שלנו להסתפק בפחות מתוק.

רצוי לקנות את התבלינים בחנות שמקפידה על טחינה יומיומית ועל טריות. איך יודעים? מאוד פשוט, לפי הריח.

 

החומרים:

20 מנות, 135 קלוריות למנה

 

  • תבנית: עגולה בקוטר 24 ס"מ

 

  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • קורט מלח
  • 1 כוס קמח תופח לבן + 1 כוס קמח תופח מלא
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל או 1/4 כפית גרגרי וניל
  • 1/4 כפית ג'ינג'יר יבש טחון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון

 

לקישוט:

  • 1 כפית סוכר חום
  • חופן שקדים פרוסים

 

ההכנה

:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים.

3. מערבבים במעבד מזון או מיקסר את כל החומרים הרטובים.

4. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לרטובים ב-2 עד 3 פעמים, ובכל פעם מפעילים קצרות את המיקסר או המעבד רק עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומקשטים מעל בסוכר חום ובשקדים.

5. אופים כ-40-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד