גראטן ים תיכוני

גרסה דיאטטית למנה הצרפתית הידועה, בלי שמנת אבל עם המון בריאות: רעפי בטטה ותפוחי אדמה דקיקים אפויים בתנור עם נגיעות של שמן זית ורוזמרין

גראטן ים תיכוני (צילום: עודד חוברה  )
גראטן ים תיכוני (צילום: עודד חוברה )

מנה ים תיכונית ובריאה: הבטטה עשירה בבטא קרוטן כתום, הרוזמרין ממריץ זרימת דם והעגבניות מלאות לייקופן. תוספת מצוינת לארוחה בשרית או צמחונית.

 

המרכיבים (6 מנות, 115 קלוריות למנה)

תבנית חרס עגולה בקוטר 28 או תבנית פיירקס מלבנית 30X20

 

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
  • 1 בטטה גדולה או 2 קטנות, קלופות
  • 2 בצלים, קלופים
  • 1 עגבנייה גדולה בשלה ומוצקה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • מעט גרגרי פלפל שחור גרוס (למי שאוהב)
  • 4 – 5 ענפי רוזמרין טרי

 

ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
  2. פורסים את תפוחי האדמה, הבטטות והבצל לפרוסות דקות בעזרת מעבד מזון (סכין פריסה דקה, 3-2 מ"מ). מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את שמן הזית, הצמלח והפלפל ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים באופן אחיד. פורסים את העגבנייה בסכין חדה לפרוסות דקות, ומפזרים מעל תערובת תפוחי האדמה. מוסיפים את ענפי הרוזמרין.
  4. מכניסים לתנור. יש להקפיד לשים את התבנית במדף האמצעי, לא קרוב מאוד לחלק העליון של התנור. אופים כ-50-40 דקות עד שתפוחי האדמה רכים בנעיצת מזלג. מגישים חם.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג