פרעצל מתוק

מאפה בוקר נהדר שלא מפספס את השילוב האופנתי של מתיקות עם טאץ' מלוח

פרעצל מתוק  (צילום: דני לרנר )
פרעצל מתוק (צילום: דני לרנר )

 

המרכיבים (כ־30 יחידות)

  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/8 כפית מלח  
  • 30 גרם שמרים טריים, מפוררים
  • 2 ביצים
  • 150 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב
  • לציפוי ולהברשה
  • 1 ביצה, טרופה
  • 100 גרם אגוזי קשיו מסוכרים
  • או קלויים, קצוצים
  • 100 גרם סוכר גבישי
  • או סוכר חום
  • 1/2 כף מלח גס

 

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון בעל וו הלישה את כל מרכיבי הבצק. לשים במהירות איטית כ־10 דקות, עד שנוצר בצק רך. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 3 שעות (עד לילה). 

2. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה ומקמחים קלות משטח עבודה.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים אותו בעדינות ומציאים ממנו את האוויר. קורצים כדורים בגודל כדורי פינג פונג. מגלגלים כל כדור לגליל באורך כ־12 ס"מ. מדקקים את שני קצוות הגליל, כך שמרכזו בעובי של כ־1 ס"מ והקצוות בעובי של כ־1/2 ס"מ. יוצרים צורת בייגלה ומהדקים את הקצוות למרכז הבצק. מניחים בתבנית, מכסים בבד לח ומתפיחים כ־40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. בינתיים מחממים את התנור ל־170 מעלות.

5. מברישים את הכעכים בביצה, מפזרים את הסוכר והאגוזים והמלח ואופים כ־15 דקות עד הזהבה. מצננים מעט ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה (ללא זמן תפיחה)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד חודש במקפיא. מומלץ לחמם מעט בתנור לפני ההגשה

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג