עוגיות שקופות: בחוץ בצק פריך,
במרכז חלון צבעוני מסוכרייה מומסת

לאפרת מוסקוביץ יש בשבילכם עוגיות עם טריק מגניב במיוחד: קורצים באמצע חור, מניחים בו סוכרייה, ואז יושבים מול התנור ורואים איך היא נמסה והופכת ל"זכוכית"

אפרת מוסקוביץ

|

26.01.16 | 21:37

אפשר לשים בכל עוגייה שתי סוכריות, ולקבל תערובת של צבעים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
אפשר לשים בכל עוגייה שתי סוכריות, ולקבל תערובת של צבעים (צילום: אפרת מוסקוביץ)

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1 חלמון
  • כ-100 גרם (כ-30 יחידות) סוכריות חמוצות קשות (אל תשתמשו בסוכריות דיאטטיות, הן לא נמסות באפייה) - להשיג בסופרים בשקיות ארוזות או בפיצוציות במשקל

 

אופן ההכנה

  1. לשים יחד את כל המרכיבים, למעט הסוכריות, רק עד לקבלת בצק אחיד (אפשר לעשות זאת ביד, במיקסר או במעבד מזון. חשוב להקפיד על לישה קצרה ככל האפשר, כדי לשמור על פריכות הבצק).
  2. משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
  3. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של חצי ס"מ. מסירים את הנייר העליון ומעבירים את הבצק עם הנייר התחתון לתבנית. קורצים בבצק צורות בעזרת חותכן גדול, ומקפידים לשמור על רווחים של כ-2 ס"מ בין העוגיות. יוצרים במרכז כל עוגייה חור באמצעות קורצן קטן יותר באותה צורה (אם אין לכם קורצן קטן, השתמשו בסכין קטנה וחדה). את הצורות שקרצתם ממרכז העוגיות מניחים לצד העוגיות המנוקבות, לקבלת עוגיות חמאה רגילות. את שאריות הבצק אוספים לכדור, מרדדים שוב ומכינים מהם עוגיות נוספות בתבנית שנייה.
  5. עכשיו החלק הכייפי: מניחים סוכריה צבעונית בחור שבמרכז כל עוגייה. אופים כ-12 דקות, ובינתיים יושבים על כיסא מול התנור ובוהים בסוכריות הנמסות לאטן את תוך החלל החמים של העוגיות. העוגיות מוכנות כשהסוכריות נמסות לגמרי, אבל עדיין לא מבעבעות.
  6. מוציאים מהתנור ומחכים שהעוגיות יתקררו לגמרי לפני שמרימים אותן מנייר האפייה.

 

כמה טיפים חשובים

  • סוכריות דיאטטיות לא נמסות, אז אל תשתמשו בהן להכנת העוגיות.
  • העוגיות יפות במיוחד כשיוצרים מסגרת דקה של בצק בעזרת שני חותכנים בעלי צורה דומה אך בגודל טיפה שונה. כך נשאר הרבה מקום לסוכרייה הנמסה.
  • הכי יפה לשים בכל עוגייה שתי סוכריות בצבעים שונים ולראות איך הן נמסות זו לצד זו. אם מוסיפים את הסוכרייה השנייה באמצע האפייה, מעברי הצבעים יהיו רכים ומפתיעים. תיהנו!

 

 

העוגיות השקופות מוצלחות במיוחד כשהמסגרת דקה (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    העוגיות השקופות מוצלחות במיוחד כשהמסגרת דקה(צילום: אפרת מוסקוביץ)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (5 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג