מטבעות שוקולד עם
פירות יבשים ואגוזים

משהו קטן וטוב לט"ו בשבט: מטבעות שוקולד בכמה דקות של עבודה, בלי להפעיל מיקסר ובלי להדליק את התנור. כיף להכין אותם עם הילדים, וכיף לתת אותם כמתנה

אורלי חרמש

|

24.01.16 | 23:08

מטבעות שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים (צילום: אורלי חרמש)
מטבעות שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים (צילום: אורלי חרמש)

מרכיבים

40-30 מטבעות שוקולד

 

  • 300 גרם שוקולד (אני השתמשתי בשילוב של מריר, חלב ולבן ליצירת מראה שיש, אבל אפשר להשתמש רק בסוג אחד)
  • 1 כוס תערובת פירות יבשים ואגוזים

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על הכיריים (אם משתמשים ביותר מסוג אחד של שוקולד, ממיסים אותם בנפרד). במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מרפדים תבנית או שתיים בנייר אפייה. בעזרת כפיות יוצקים בתבנית "שלוליות" קטנות של שוקולד. ליצירת מראה שיש, יוצרים כל שלולית מ-3-2 סוגי שוקולד ומערבבים אותם קלות עם קיסם או מזלג. זה נראה קצת מבולגן, אבל הכל יסתדר.
  3. מניחים על השוקולד מתערובת הפירות והאגוזים. מצננים במקרר כחצי שעה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג