צילום: שי יחזקאל

מותק כואב לי הראש,
נשאר משהו מהסלמון?

סובלים מהתקפי מיגרנה בלתי פוסקים? קבלו חמישה מזונות שיסייעו למנוע או להפחית את מספר ההתקפים ועוצמתם - שכדאי לשלב בתפריט

 הוכחו כיעילים  במניעת התקפי מיגרנה והפחתת עוצמתם. סלמון וברוקולי (צילום: shutterstock)
הוכחו כיעילים במניעת התקפי מיגרנה והפחתת עוצמתם. סלמון וברוקולי (צילום: shutterstock)

חווים לאחרונה יותר ויותר מיגרנות? פרט לתרופות הוכח שגם שינויים בתזונה מסייעים למנוע את ההתקפים או לפחות לצמצם את תדירותם ולהפחית את עוצמתם. אז מה כדאי לאכול?

 

1. תרד וברוקולי

הם עשירים בחומצה פולית, הנמנית עם קבוצת ויטמיני ה-B. בשל חשיבותה הרבה בהשגת איזון כימי במוח ובמנגנוני הפקת האנרגיה בתאים, אפילו חסר גבולי בה עלול לגרום למיגרנה ולכאבי ראש.

כמה לאכול: 2.5 כוסות ברוקולי מבושל או 1.5 כוסות תרד מאודה מדי יום.

 

2. דגני בוקר מלאים ומועשרים

הם מהווים מקור טוב לחומצה פולית, לוויטמין 6B שיש לו תפקיד חשוב בייצור סרוטונין (מתווך עצבי הקשור לבקרת הכאב בגוף בכלל ולבקרת התקפי מיגרנה בפרט), וכמו כן לוויטמין 2B (שכמו 6B, גם הוא נחוץ לייצור האנרגיה בתאים). מחקרים מראים שלאנשים הנוטים למיגרנות עשוי להיות פגם גנטי הפוגע ביכולת שימור מאגרי האנרגיה בתאים - פגיעה שעלולה לגרום למיגרנות. מזונות נוספים המכילים ויטמינים אלה: דגנים מלאים וירקות עלים ירוקים.

כמה לאכול: 3/4 כוס דגני בוקר מדי יום (בחרו באלה שמכילים הכי מעט סוכר).

 

עשירים בחומצה פולית ובויטמנים מקבוצת B. דגני בוקר מלאים (צילום: shutterstock)
    עשירים בחומצה פולית ובויטמנים מקבוצת B. דגני בוקר מלאים(צילום: shutterstock)

     

    3. עדשים

    מקור עשיר לברזל, שגם הוא חשוב למניעת מיגרנות. גם חסר בברזל מגדיל את הסיכון ללקות בהתקפי מיגרנה, ככל הנראה משום שהאנמיה האופיינית לחסר זה (אנמיה מיקרוציטית היפו כרומית, שבה כדוריות הדם הנוצרות הן קטנות וחיוורות מהרגיל) גורמת להפחתת כמות הדם המגיעה למוח. מזונות נוספים עשירים בברזל: בשר רזה ועוף.

    כמה לאכול: 1 כוס עדשים ביום.

     

    עדשים הם מקור עשיר לברזל שחסר בו מגדיל את הסיכון להתקף מיגרנה (צילום: shutterstock)
      עדשים הם מקור עשיר לברזל שחסר בו מגדיל את הסיכון להתקף מיגרנה(צילום: shutterstock)

       

      4. סלמון או הליבוט

      דגים עשירים באומגה 3 הפועלת להפחתת התגובה הדלקתית המתרחשת בתחילת ההתקף וגורמת לכאבים. כמו כן מומלץ לצמצם צריכת אומגה 6 (שמנים צמחיים), שומני טראנס ומזונות מטוגנים המגבירים את הסיכון לתגובה הדלקתית.

      כמה לאכול: מנת דג (כ־150 גרם) פעמיים בשבוע לפחות.

       

      5. גרעיני דלעת

      הם עשירים במגנזיום - מינרל חשוב הפועל להרפיית השרירים וכלי הדם, בעל השפעה מרגיעה וחיוני לייצור האנרגיה בתאים. מחקרים מצאו שלכמחצית מהסובלים ממיגרנה יש רמות נמוכות של מגנזיום. כן נמצא שתוספת מגנזיום מסייעת להפחית את תדירות ההתקפים ועוצמתם בכ-40%. מזונות נוספים העשירים במגנזיום: קינואה, פולי סויה, אורז מלא, דגנים מלאים, תרד ותפוחי אדמה.

      כמה לאכול: 40 גרם ביום.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד