עוף מוקפץ עם באק צ'וי

הבאק צ'וי הוא ירק עלים סיני, עשיר בוויטמינים ובסיבים תזונתיים, והסינים נוהגים להוסיף אותו כמעט לכל תבשיל. אז למה שלא תנסו גם אתם?

נטע חן ליבנה

|

25.01.16 | 09:36

  (צילום: נטע-חן ליבנה )

באק צ'וי הוא כרוב סיני, שנראה דומה למנגולד, אך הטעם שונה לחלוטין. עליו עשירים בוויטמין A וויטמין C, והסינים נוהגים להוסיף אותם כמעט לכל תבשיל. בארץ הוא פחות נפוץ, וקצת קשה להשיג אותו, אבל המאמץ משתלם - הוא משדרג משמעותית כל תבשיל, גם בטעם וגם בתוספת הוויטמינים והסיבים התזונתיים.

 

 

החומרים (3 מנות, 370 קלוריות למנה)

  • 2 כפות שמן זית
  • 500 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ
  • 2 ראשי באק צ'וי, פרוסים לרוחב (כ- 3 ס"מ לרצועה)
  • 500 גרם עלי מנגולד, קצוצים, בלי החלק הלבן
  • 4 גזרים בינוניים, פרוסים דק על מנדולינה
  • 4 בצלים ירוקים, פרוסים באלכסון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • ½ כפית מירין (ליקר אורז בעל מתיקות עדינה. ניתן להשיג ברוב המרכולים)
  • מיץ מ-1 תפוז בינוני
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי (לא חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

ההכנה

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה. מטגנים את הרצועות חזה העוף עד להזהבה ומעבירים לצלחת.
  2. מכניסים למחבת את הבאק צ'וי, המנגולד, הגזר והבצל הירוק, ומקפיצים במחבת כחמש דקות.
  3. מוסיפים את רצועות העוף, הסויה, המירין, מיץ התפוזים ואבקת הצ'ילי, מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם ומבשלים עוד כ-10 דקות.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דיאטטי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג