תעצב פרי, ותהיה לי בריא: כך תכינו סלסילת פירות מיוחדת לט"ו בשבט

חיתוך פירות בצורות שונות נראה כמו מלאכה קשה ומסובכת, אבל האמת היא שזה די קל ומאוד מרשים. המעצבת איריס מוסיוף מציגה כמה עיצובים מעוררי תיאבון

איריס מוסיוף

|

21.01.16 | 09:29

חוגגים את ט"ו בשבט לא רק עם פירות מיובשים (צילום: אורן שלו)
חוגגים את ט"ו בשבט לא רק עם פירות מיובשים (צילום: אורן שלו)

ט"ו בשבט עוד רגע כבר כאן, ודורש עיצוב שולחן חגיגי בהשראת הטבע עצמו. בחודש זה חוגגים את שפע תבואת הארץ, וכמובן מרבים באכילת פירות טריים ומיובשים כאחד, כך שדרך מצויינת לתת את הטאצ' של החג הוא סידור מרכזי לשולחן טעים במיוחד.

 

 

סלסילת פירות מעוצבת

חשוב לשים לב שחלק מהפירות צריכים להיחתך בסמוך להגשה עצמה, בכדי שלא יאבדו מטריותם. ניתן לשמור את הפירות החתוכים במיכלים נפרדים במקרר (כדי שלא יתערבבו מיצי הפירות), ובסמוך למועד ההגשה מסדרים על המגש.

 

החומרים

  • סלסילת קש (אורך 70 ס"מ/רוחב 50 ס"מ) 
  • שקיות ניילון
  • ספוג ירוק לפרחים
  • עלי ארליה בגודל גדול ובינוני
  • פרחי לוזיאנטוס
  • סכין טורנה (סכין קטנה בעלת להב מעוגל, המשמשת לחיתוך ועיצוב פירות ולהוצאת תוכנם)
  • שיפודי עץ וקיסמים
  • פירות טרופיים ( פאפאיה, קווי  ודכדומה)
  • פירות מיובשים

 

 

ההכנה

 

חיתוך הפירות הטרופיים

 

  1. נועצים סכין טורנה במחיצת אורכו של הפרי, מסמנים לרוחבו של הפרי קו זיגזג. מסובבים את הפרי וממשיכים בחיתוך.
  2. נפגשים עם נקודת ההתחלה.מפרידים לשני פרחים.
  3. חותכים את קליפות הפלחים שנוצרו עד בסיס הפרי, לא עד הסוף.
  4. אופציונלי: אפשר לשרטט בסכין על גבי הקליפה משולש פנימי לעיטור.

 

  (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

     

      (צילום: שירן כרמל)
      (צילום: שירן כרמל)

       

        (צילום: שירן כרמל)
        (צילום: שירן כרמל)

         

          (צילום: שירן כרמל)
          (צילום: שירן כרמל)

           

          יצירת פרחים מפירות מיובשים

          1. חוצים בעזרת סכין טורנה שלושה משמשים (או תפוח מיובש) לרוחבם.
          2. מגלגלים מחצית משמש לצורת ניצן ומהדקים.
          3. מצמידים מחצית משמש נוספת לבסיס הניצן ומהדקים.
          4. ממשיכים עם שאר החצאים עד שנוצרת תפרחת מלאה.

           

            (צילום: שירן כרמל)
            (צילום: שירן כרמל)

             

              (צילום: שירן כרמל)
              (צילום: שירן כרמל)

               

                (צילום: שירן כרמל)
                (צילום: שירן כרמל)

                 

                  (צילום: שירן כרמל)
                  (צילום: שירן כרמל)

                   

                   


                   

                   

                   

                   

                   

                  הרכבת הסלסילה

                  1. מרפדים את תחתית סלסילת הקש בשקית ניילון ועליה מניחים ספוג ירוק יבש לפרחים עד לשפה העליונה של הסלסילה.
                  2. בסמוך להגשה מייצבים את הפירות בסלסילה על ידי תקיעת שיפודי עץ בגבהים שונים, על מנת ליצור מראה תלת מימדי.
                  3. מעטרים את הסלסלה בפירחי לוזיאנטוס ועלי ארליה ליצירת מראה כפרי עשיר.

                   

                   

                  והנה עוד שתי הצעות להגשות טעימות:

                   

                   (צילום: שירן כרמל)
                    (צילום: שירן כרמל)

                     (צילום: שירן כרמל)
                      (צילום: שירן כרמל)

                       

                       

                      • איריס מוסיוף היא מעצבת וסטייליסטית של שולחנות והבעלים של "הסטודיו לעיצוב האירוח"

                       

                       
                      הצג:
                      אזהרה:
                      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד