צילום: שי יחזקאל

מרק קולרבי חורפי ומנחם
עם קינואה וזילופי יוגורט

דל קלוריות, עשיר בויטמינים, קל לעיכול ואף יעיל במניעת סרטן - הקולרבי, או בשמו המדעי כרוב הקלח, נותן למרק טעם מפתיע ועשיר

  (צילום: יוסי סליס)

מרק קולורבי

מרכיבים

6 מנות

 

  •  כפות שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 3 קולרבי קלופים, חתוכים לקוביות
  • 1 תפוח אדמה קלוף, חתוך לקוביות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה קלויים
  • 2 עלי סלרי
  • 1/2 2 ליטר ציר ירקות או מים רותחים
  • 1/4 כוס קינואה
  • חופן נבטי קייל או נבטי בזיליקום
  • 2 כפות יוגורט עזים 5%

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר ומזהיבים את השום, הבצל, הקולרבי ותפוח האדמה.
  2. מתבלים במלח, בפלפל, בכמון ובכוסברה ומוסיפים את עלי הסלרי.
  3. מוסיפים את ציר הירקות או המים הרותחים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 50 דקות.
  4. מוסיפים את הקינואה ומבשלים 15 דקות נוספות.
  5. מתקנים את התיבול וטוחנים את המרק בבלנדר מוט חשמלי.
  6. יוצקים את המרק לקעריות הגשה ומקשטים בנבטים ובזילופי יוגורט.

 

ערכים תזונתיים למנה

  • 126 קלוריות
  • 12 גרם פחמימות
  • 3 גרם חלבון
  • 6 גרם שומן

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד