מאפינס מלוחים עם גבינה וירקות (צילום: חיה אילונה דר)
חזרתי מהשוק עם שלל ירקות והחלטתי שהפעם במקום סלט אכין מהם מאפינס מלוחים. חתכתי את הירקות, הוספתי להם גבינות ויוגורט – וקיבלתי מאפינס משגעים שמתאימים לארוחת ערב או לאירוח.
מרכיבים
12 מאפינס מלוחים בתבנית שקעים או מאפה גדול בתבנית בקוטר 26 ס"מ
- פרחי ברוקולי מ-3 גבעולים
- 2 גזרים, קלופים ומגוררים גס
- 1/4 כוס בצל ירוק, קצוץ
- 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 6 זיתי קלמטה קצוצים
- 3 ביצים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 1/4 כוס (45 גרם) קמח תירס
- 1 כף תימין יבש
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 3%
- 100 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) גבינה בולגרית מפוררת
- 1/2 כוס (50 גרם) גבינה קשה מגוררת (אמנטל, קשקבל וכדומה)
- 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מרתיחים מים בסיר קטן. מכניסים את פרחי הברוקולי, מביאים לרתיחה נוספת ומסננים.
- שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הפרמזן, ומערבבים.
- יוצקים את הבלילה עד ל-3/4 מגובה השקעים, ומפזרים מעל את הפרמזן.
- אופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.