מאפינס מלוחים עם גבינה וירקות

כמו פשטידה, אבל בקטנה: חיה אילונה דר מכינה בשיא הקלות מאפינס מלוחים משגעים שישדרגו כל ארוחת ערב או אירוח

חיה אילונה דר

|

10.01.16 | 22:51

מאפינס מלוחים עם גבינה וירקות (צילום: חיה אילונה דר)
מאפינס מלוחים עם גבינה וירקות (צילום: חיה אילונה דר)
חזרתי מהשוק עם שלל ירקות והחלטתי שהפעם במקום סלט אכין מהם מאפינס מלוחים. חתכתי את הירקות, הוספתי להם גבינות ויוגורט – וקיבלתי מאפינס משגעים שמתאימים לארוחת ערב או לאירוח.

 

 

מרכיבים

12 מאפינס מלוחים בתבנית שקעים או מאפה גדול בתבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • פרחי ברוקולי מ-3 גבעולים
  • 2 גזרים, קלופים ומגוררים גס
  • 1/4 כוס בצל ירוק, קצוץ
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 6 זיתי קלמטה קצוצים
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 1/4 כוס (45 גרם) קמח תירס
  • 1 כף תימין יבש
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 3%
  • 100 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) גבינה בולגרית מפוררת
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינה קשה מגוררת (אמנטל, קשקבל וכדומה)
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מרתיחים מים בסיר קטן. מכניסים את פרחי הברוקולי, מביאים לרתיחה נוספת ומסננים.
  3. שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הפרמזן, ומערבבים.
  4. יוצקים את הבלילה עד ל-3/4 מגובה השקעים, ומפזרים מעל את הפרמזן.
  5. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (8 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג