פאפא אל פומודורו: מרק
עגבניות איטלקי עם לחם

מירב גביש מגישה מרק עגבניות איטלקי עם פטנט קטן שהופך אותו לעשיר בכלום עבודה: מוסיפים לו פרוסות לחם, שמתפרקות בתוכו ויוצרות סמיכות נפלאה

מירב גביש

|

02.01.16 | 22:20

פאפא אל פומודורו - מרק עגבניות איטלקי (צילום: מירב גביש)
פאפא אל פומודורו - מרק עגבניות איטלקי (צילום: מירב גביש)
מרק העגבניות האיטלקי הזה כל כך טעים, משביע וקל להכנה, שהוא אורח קבוע במטבח שלי. מה שהופך אותו לכל כך מיוחד זה פטנט קטן ופשוט: מוסיפים לו כמה פרוסות לחם, שמתפרקות בתוכו בזמן הבישול ומעניקות לו סמיכות נהדרת.

 

אגב, בהתחלה חשבתי שמהמשמעות של "פאפא אל פומודורו" (Pappa al pomodoro) היא "המרק של אבא", אבל חברה איטלקייה הסבירה לי כי Pappa זה דייסה או אוכל מרוסק. אז שתדעו.

 

  • עוד מתכונים קלים ומעולים של מירב גביש - בבלוג שלה, "גבישס"

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 8 עגבניות אדומות בשלות או 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות משומרות + 1 כפית סוכר
  • שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 4 כוסות (1 ליטר) ציר ירקות או ציר עוף או מים
  • 15-10 עלי בזיליקום
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית סוכר
  • 4 פרוסות עבות של לחם או באגט
  • להגשה: שמן זית, גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. חוצים את העגבניות, מסירים מהן את העוקץ ומוציאים את הזרעים. קוצצים גס.
  2. מחממים בסיר 3 כפות שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  3. מוסיפים את הציר (או המים), הבזיליקום, המלח, הפלפל והסוכר. מבשלים ללא מכסה על אש נמוכה-בינונית 20 דקות.
  4. מוסיפים את פרוסות הלחם, מערבבים ומבשלים עוד רבע שעה, עד שהלחם מתפורר במרק.
  5. מכבים את האש, טועמים מתקנים תיבול אם צריך. ממתינים כרבע שעה.
  6. מחלקים את המרק לקעריות, מזלפים על כל מנה מעט שמן זית ומפזרים פרמזן. לחלופין, מניחים על כל מנה טוסט קטן: משפשפים פרוסת לחם בחצי שן שום ומברישים בשמן זית. מפזרים מעל גבינת פרמזן או פטה וקולים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהטוסט מזהיב קלות.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד