סלט אבוקדו עם מוצרלה וארוגולה (צילום: מירב גביש)
אני חולה על אבוקדו. בדרך כלל מספיק לי רק להוסיף לו קצת מלח – והעניין מבחינתי סגור. אבל הפעם התחשק לי משהו יותר מתוחכם. אז צירפתי לחגיגה בצל סגול וקרעים של גבינת מוצרלה ועלי ארוגולה, וקיבלתי סלט אבוקדו קרוע.
מרכיבים
2-1 מנות
- 1 אבוקדו
- 1/2 בצל סגול
- 1/2 צרור עלי ארוגולה
- 1 כדור גבינת מוצרלה (רצוי מחלב בפאלו)
- שמן זית
- מיץ לימון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- חוצים את האבוקדו, מחלצים כל מחצית מהקליפה ופורסים. פורסים דק את הבצל.
- קורעים ביד באופן גס את עלי הארוגולה ואת המוצרלה.
- מסדרים את המרכיבים בתפזורת בצלחת גדולה. מזליפים מעל שמן זית בנדיבות, ומתבלים גם במיץ לימון, מלח ופלפל שחור.