
קציצות פרסה וחזה עוף (צילום: אסנת לסטר)
קציצות פרסה וחזה עוף
מתכון של נעמי בדרי מטבריה.
מרכיבים
כ-12 קציצות
- 3 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד) פרוסים דק
- 1/2 "פרפר" חזה עוף, טחון
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית שטוחה כורכום
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מבשלים את פרוסות הכרשה במים רותחים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים וסוחטים היטב מהנוזלים.
- שמים את הכרשה במעבד המזון ומעבדים כמה שניות, עד שהיא קצוצה דק. קצוצות דק מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט השמן לטיגון, ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את קציצות הפרסה משני הצדדים, עד שהן מזהיבות.

קציצות פרסה צמחוניות(צילום: אסנת לסטר)
קציצות פרסה צמחוניות
מתכון של לאה אלזם מקרית אתא.
מרכיבים
כ-8 קציצות
- 3 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד)
- 1 שורש סלרי
- 1 בצל קצוץ
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- שמן לטיגון
- להגשה: מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה
- חותכים את גבעולי הכרשה לפרוסות דקות. מבשלים את פרוסות הכרשה במים רותחים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים וסוחטים היטב מהנוזלים.
- קולפים את שורש הסלרי וטוחנים אותו במעבד מזון. מוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, למעט השמן לטיגון ומיץ הלימון, ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את קציצות הפרסה משני הצדדים, עד שהן מזהיבות.
- מגישים חם – מומלץ לסחוט על הקציצות מעט מיץ לימון.

פשטידת כרשה מהירה(צילום: אסנת לסטר)
פשטידת כרשה מהירה
מתכון של מרק אייסייב מנצרת עילית.
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ
- שמן לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 3 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד), פרוסים
- 3 כפות קמח
- 5 ביצים טרופות
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 150-100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים שמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכרשה ומטגנים עוד דקה, תוך ערבוב.
- מוסיפים לסיר את הקמח, מערבבים ומורידים מהאש.
- מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

סלט כרשה(צילום: אסנת לסטר)
סלט כרשה
מתכון של הלן קוזוב מאלון מורה.
מרכיבים
- 3 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד), פרוסים דק
- שמן זית
- מיץ לימון
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל המרכיבים. לגיוון, אפשר להחליף את שמן הזית ומיץ הלימון במיונז.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע