עוגת שוקולד וקוקוס

אחסנו את המערבלים. עוגה עסיסית שמערבבים בקערה בשיא המהירות, משגרים לתנור ואוכלים בנחת

עוגת שוקולד וקוקוס (צילום: עודד מרום)
עוגת שוקולד וקוקוס (צילום: עודד מרום)

המרכיבים

תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

  •  130 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם שוקולד מריר, מומלץ עם ‭60%‬ מוצקי קקאו, שבור לקוביות
  • 1 כוס ‭200)‬ גרם) סוכר
  • 2 ביצים גדולות ‭1 +‬ חלמון מביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 גביע ‭200)‬ מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח
  • 35 גרם ‭5)‬ כפות שטוחות) קוקוס טחון
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • לעיטור: ‭1/4‬ כוס ‭50)‬ גרם) שוקולד צ'יפס, מומלץ עם ‭60%‬ מוצקי קקאו

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. שמים את החמאה, השוקולד והסוכר בקערה מתאימה למיקרוגל ומחממים 30 שניות. מערבבים ומחממים עוד 30 שניות. ממשיכים כך, עד שנוצר קרם חלק. מצננים מעט.
  3. מוסיפים את הביצים בהדרגה לקרם השוקולד וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים גם את החלמון, הווניל והשמנת ומערבבים לעיסה חלקה.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקוקוס, אבקת הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים בהדרגה לקערת השוקולד ומערבבים היטב, רק עד שנוצרת עיסה אחידה.
  5. יוצקים את העיסה לתבנית מפזרים את השוקולד צ'יפס ואופים ‭35-כ‬ דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מצננים כשעתיים ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה (כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל מאוד
  • איך שומרים: עד יומים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא

 

סגנון: עמית פרבר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד