שולחן משפחתי

סלט אביבי עם אבוקדו ועגבניות: מתכון זריז שגם ילדים יכולים להכין

ימי האביב החמימים מעניקים הזדמנות להורים לשלב בתפריט המשפחתי מאכלים קלילים. איילת הירשמן מציגה מתכון לסלט ירקות טעים ומלא בטעמים חזקים

שולחן משפחתי

|

06.04.16 | 10:15

סלט קליל ואביבי עם אבוקדו ועגבניות (צילום: יוסי סליס)
סלט קליל ואביבי עם אבוקדו ועגבניות (צילום: יוסי סליס)

בשיתוף אסם

 

הקיץ מתקרב אלינו בצעדי ענק, וימי האביב החמימים מעניקים להורים בכל רחבי הארץ הזדמנות פז – לשלב מתכונים קלילים שמתאימים למזג האוויר, וכוללים המון ירקות צבעוניים ושמחים. פנינו לאיילת הירשמן, עיתונאית, בעלת טור ומחברת ספרי בישול, כדי שתספק לנו מתכון כזה בדיוק - טעים, טרי, מלא בטעמים חזקים וגדולים, וכזה שאפשר להכין עם הילדים.

 

סלט קליל עם אבוקדו ועגבניות

מרכיבים לסלט

• 2 אבוקדו, קלופים מגולענים וחצויים, פרוסים לפרוסות של 2 ס"מ

• 1 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה

• 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים למקלונים או פרוסים דק

• 6 עגבניות בשלות, חתוכות לשמיניות

• 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות

• 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק

• אפשרות לחריף, אם אוהבים: 1 פלפלון צ'ילי, ללא הגרעינים והחלקים הלבנים, פרוס

 

מרכיבים לרוטב

• 1 כפית דבש

• 1 כפית חרדל חלק

• 2 כפות חומץ אורז או חומץ יין לבן

• 1 כף מיץ לימון

• קליפה צהובה מגוררת מ-1/2 לימון

• 1/8 כפית פלפל שחור גרוס

• 1/4 כפית מלח או לפי הטעם

• 2 כפות שמן זית

• 1 שן שום, קלופה

 

אופן ההכנה

  1. ראשית, מכינים את הרוטב: בתוך בצנצנת בעלת מכסה שמים דבש, חרדל, חומץ, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת, שום, מלח ופלפל. סוגרים ומשקשקים היטב. מטפטפים פנימה את שמן הזית, סוגרים ומשקשקים שוב, עד שמתקבל רוטב במרקם אחיד.
  2. כעת, עורכים בצלחת הגשה גדולה את כל הירקות, יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מגישים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד