שולחן משפחתי

מאפה פסטה וירקות: כך עושים בתבנית אחת ארוחה שלמה

חני הראל מציגה מתכון עשיר, מזין והכי חשוב - מכינים אותו תוך דקות ומשגרים לתנור. מובטח שהתוצאה הטעימה שתתקבל, תמצא חן בעיני כל המשפחה

חני הראל

|

24.02.16 | 09:16

מאפה פסטה וירקות. ארוחה שלמה שמתאימה לכל המשפחה (צילום: חני הראל)
מאפה פסטה וירקות. ארוחה שלמה שמתאימה לכל המשפחה (צילום: חני הראל)
בשיתוף אסם

 

מאפה פסטה וירקות

מאפה צבעוני, עשיר ומזין המכיל פסטה, ירקות מגוונים וגבינה. את המאפה קל להכין בדקות אחדות ולשגר לתנור. השתמשו בגבינה ארומטית וטובה ותבלו בנדיבות במלח ובפלפל שחור גרוס טרי. המאפה מתאים לכל המשפחה, הוא טעים להגשה חמים, לצד שמנת חמוצה וסלט טרי.

 

מרכיבים

כ-6 מנות

  • 220 גרם פסטה מבושלת (אטריות ברוחב בינוני, או פסטה בצורת סלילים, או צורות פסטה אחרות קטנות)
  • 2 קישואים בגודל בינוני, שטופים, לא קלופים (כ-260 גרם)
  • 2 גזרים בגודל בינוני , קלופים (כ- 170 גרם)
  • 1 כוס פחות כף גרגירי תירס מקופסת שימורים, מסוננים מנוזלים (130 גרם לאחר סינון)
  • 1/2 כוס אפונה קפואה - לחלוט לכמה דקות במים רותחים ולסנן מהמים (130 גרם לאחר סינון)
  • 2-3 בצלים ירוקים, החלקים הלבנים והירוקים, פרוסים דק
  • 1 כוס קמח תופח מנופה, או כוס קמח לבן מנופה+3/4 כפית אבקת אפייה מנופה (140 גרם)
  • 1/2 כוס גבינת קשקבל מגורדת במגרדת גסה, או גבינה מגורדת אחרת (70 גרם)
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/4 כוס שמן קנולה או שמן תירס

 

תבנית אפיה מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

 

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור אפייה לחום בינוני - 180 מעלות.
  2. לשים את הפסטה המבושלת בקערה גדולה.
  3. לגרד את הקישואים במגרדת גסה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לקערה.
  4. לגרד את הגזר הקלוף במגרדת גסה להוסיף לקערה.
  5. להוסיף לקערה את התירס והאפונה ולערבב.
  6. להוסיף לקערה את הקמח והגבינה המגורדת ולערבב.
  7. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים, החלב והשמן. לצקת לתוך קערת הפסטה והירקות ולערבב.
  8. לתבל את התערובת בנדיבות במלח ובפלפל שחור גרוס טרי.
  9. להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולשטח.
  10. לאפות בתנור החם במשך 30-40 דקות, או עד שהמאפה מתייצב ומזהיב.
  11. להוציא את המאפה מהתנור, להניח לרבע שעה לפני ההגשה.
  12. לחתוך למנות ולהגיש.

 

המאפה יישמר במקרר 3-4 ימים. לפני ההגשה יש לחמם אותו בחום נמוך - בינוני.

 

חני הראל היא כתבת אוכל, בעלת בלוג הדליקטסים לימון וג'ינג'ר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד