עוגה בחושה עם תותים ופיסטוקים (צילום: אבירם פלג )
המרכיבים (12 פרוסות, 120 קלוריות לפרוסה)
תבנית בקוטר 20 ס"מ או תבנית אינגליש קייק
- 2 ביצים
- 3/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1/4 כוס קמח מלא
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 1 (כעשרה) תותים, חתוכים גס
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות גדושות מחית פיסטוקים טבעית
הכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומשמנים את התבנית.
- מערבבים בקערה גדולה את הביצים, המים, השמן, תמצית הווניל והסוכר עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים.
- מוסיפים את שני סוגי הקמחים. אם מתקבלת תערובת סמיכה מדי הדומה לבצק, מוסיפים מעט מים.
- מוסיפים את תותים, ומערבבים בעדינות עד שכל הבלילה נצבעת בכתמי תותים.
- אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.
- סיון פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב