אוכל

    פשטידת דלורית עם
    ערמונים וגבינת עזים

    השלכת ברמת הגולן הציתה אצל אפרת מוסקוביץ רצון לצבוע גם את השולחן בכתום – אז היא הכינה מאפה דלורית קרמי שכיף לאכול בכפית ישר מהתבנית

    אפרת מוסקוביץ

    |

    19.12.15 | 22:09

    פשטידת דלורית עם ערמונים וגבינת עזים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    פשטידת דלורית עם ערמונים וגבינת עזים (צילום: אפרת מוסקוביץ)

    פשטידת הדלורית הזאת נולדה לפני כחודש, כשעלי השלכת צבעו את רמת הגולן בכתום ועוררו בי רצון לאכול משהו בצבע דומה. התבססתי על המתכון המעולה של שרה לפשטידת דלעת, שהיא מכינה בדרך כלל לסימנים של ראש השנה. החלפתי את הדלעת בדלורית והוספתי לו גבינת עזים לקריצה מלוחה וערמונים בשרניים ונימוחים – וקיבלתי מאפה קרמי שכיף לאכול בכפית מתוך ספל אישי (או לשבת עם המשפחה מסביב לתבנית גדולה ולנסות לתפוס הכי הרבה ערמונים מכולם).

    אם רוצים להכין גרסה פרווה של פשטידת הדלורית הזאת, אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים או בחלב סויה - ואת הגבינה בטופו רך.

    • עוד מתכונים קלים ומעולים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך"


    מרכיבים

    תבנית בקוטר 24 ס"מ או 8 תבניות אישיות בקוטר 9 ס"מ

    • 1 דלורית בינונית (כ-850 גרם)
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
    • 2 ביצים
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
    • 1 חבילה (100 גרם) ערמונים קלופים, קצוצים גס
    • 50 גרם גבינת עזים חצי רכה (פטה, סנט מור וכדומה), מפוררת


    אופן ההכנה

    1. קולפים את הדלורית וחותכים אותה לקוביות. מבשלים במים רותחים כ-20 דקות, עד לריכוך.
    2. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.
    3. מסננים את הדלורית, מעבירים אותה למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את השמן, הביצים, הסוכר, הקמח והחלב וטוחנים לבלילה חלקה.
    4. משמנים את התבנית. יוצקים לתוכה את הבלילה ומפזרים מעל את הערמונים והגבינה. אופים כ-30 דקות, עד שפשטידת הדלורית מתייצבת וקפיצית למגע.

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פשטידת דלורית עם ערמונים וגבינת עזים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג