אוכל

    פוזילי עם זוקיני, זיתי קלמטה,
    אגוזי מלך וקרעי גבינת מוצרלה

    תתכוננו להרבה בקשות לתוספת: פסטה כמו באיטליה, עם המון הפתעות טעימות ופיסות מוצרלה ששטות ביניהן כמו עננים לבנים ורכים

    מיכל מעוז נחום

    |

    15.12.15 | 22:39

    פוזילי עם זוקיני, זיתי קלמטה, אגוזי מלך וקרעי גבינת מוצרלה (צילום: מיכל מעוז נחום)
    פוזילי עם זוקיני, זיתי קלמטה, אגוזי מלך וקרעי גבינת מוצרלה (צילום: מיכל מעוז נחום)

    מרכיבים

    5-4 מנות

    • 500 גרם פסטה מסוג פוזילי
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
    • 1 בצל סגול פרוס
    • 2 זוקיני חתוכים לפרוסות אלכסוניות
    • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
    • 1/4 כפית אורגנו יבש
    • קמצוץ תימין יבש
    • אפשרות: מעט צ'ילי יבש
    • מלח גס
    • פלפל שחור גרוס
    • חופן זיתי קלמטה
    • כ-3/4 כוס (75 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
    • 3-2 כדורי מוצרלה גדולים (רצוי מחלב באפלו), קרועים ביד לפיסות גדולות
    • חופן עלי בזיליקום טריים

      אופן ההכנה


    1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
    2. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ועמוקה, ומטגנים את הבצל עד לתחילת הזהבה. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים עד להזהבה.
    3. מוסיפים למחבת את השום, האורגנו, התימין, הצ'ילי (אם רוצים), מלח ופלפל, ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את הזיתים ומטגנים עוד 2 דקות.
    4. במקביל קולים את אגוזי המלך במשך כדקה במחבת נפרדת ללא שמן.
    5. מוסיפים למחבת עם הרוטב את הפסטה המוכנה והמסוננת ואת האגוזים. מבשלים כדקה, תוך ערבוב, עד שהפסטה נעטפת ברוטב.
    6. מעבירים את הפסטה לקערת הגשה שטוחה וגדולה. מניחים עליה את קרעי המוצרלה ועלי בזיליקום, ומגישים מיד.

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פוזילי עם זוקיני, זיתי קלמטה, אגוזי מלך וקרעי גבינת מוצרלה "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (4 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג