חנוכה-נולי או חנו-קנולי? - קנולי
מטוגנים במילוי ריקוטה כמו באיטליה

נמאס לכם מסופגניות ולביבות? עשו כמו יהודי איטליה, וחגגו את חנוכה עם קנולי - גלילי בצק מטוגנים במילוי גבינת ריקוטה מתוקה

אינס שילת ינאי

|

13.12.15 | 13:36

מככבים בכל חגיגה משפחתית באיטליה. קנולי (צילום: אפיק גבאי)
מככבים בכל חגיגה משפחתית באיטליה. קנולי (צילום: אפיק גבאי)

לכל משפחה איטלקית יש את המתכון שלו לקנולי – גלילי בצק מטוגנים ופריכים בילוי מתוק של גבינת ריקוטה. הקנולי הם חלק בלתי נפרד מכל פגישה משפחתית – בין אם מדובר בחגיגה או בדיון חשוב – כך שהם מסמלים משפחה ובחירה.

המשפחה של אבא שלי עלתה לארץ מאיטליה. אמנם אנחנו כבר לא מכינים קנולי בכל פגישה משפחתית, אבל בחנוכה הם תמיד מככבים על השולחן.

שימו לב שכדי להכין את הקנולי יש להצטייד בגלילי מתכת קטנים – אפשר לרכוש אותם בכ-10 שקלים בחנויות לכלי בית, בחנויות לציוד לבישול ולאפייה ואפילו בחלק מרשתות השיווק. לחלופין, אפשר לחתוך מקל של מטאטא לכמה מקטעים קצרים ולעטוף כל מקטע בנייר אלומיניום.

>> עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה"

טיגון קצר מאוד. הקנולי לפני המילוי (צילום: אפיק גבאי)
    טיגון קצר מאוד. הקנולי לפני המילוי(צילום: אפיק גבאי)

    מרכיבים

    כ-20 קנולי

    לבצק

    • 3 כוסות (420 גרם) קמח
    • 3 כפות סוכר
    • 1/2 כפית אבקת קקאו
    • 1/2 כפית קינמון
    • 1 כף חומץ
    • קמצוץ מלח
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) יין מרסלה או יין לבן

      למלית
    • 250 גרם גבינת ריקוטה
    • 100 גרם אבקת סוכר
    • 70 גרם שוקולד מריר משובח, מגורר או קצוץ גס
    • 3 כפות קליפות תפוז מסוכרות, חתוכות לקוביות קטנות

      בנוסף
    • קורנפלור לקימוח משטח העבודה
    • חלבון מביצה אחת
    • אבקת סוכר לקישוט

      כלים מיוחדים
    • 4-3 גלילי מתכת קצרים (נמכרים בחנויות לציוד לבישול ולאפייה)
    • מלקחיים לשליפת הגלילים מהשמן הרותח

      אופן ההכנה


    1. שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה או במעבד מזון. מעבדים לבצק אחיד וגמיש, אך לא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
    2. מקמחים את משטח העבודה בקורנפלור ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של 3-2 מ"מ (אם יש לכם מכונת פסטה – רדדו בעזרתה עד למספר 6-5). קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
    3. מחממים בסיר קטן שמן לטיגון עמוק. כורכים את עיגולי הבצק מסביב לגלילי המתכת ומדביקים את הקצוות שלהם זה לזה באמצעות חלבון ביצה.
    4. מטגנים 3-2 גלילים בכל פעם כחצי דקה, עד שהם משחימים. מוציאים את הגלילים מהסיר באמצעות מלקחיים ומעבירים לצלחת מרופדת בניירות מטבח.
    5. שולפים בזהירות את גלילי המתכת מהקנולי ומשתמשים בהם להכנת קנולי נוספים.
    6. מניחים לקנולי להצטנן.
    7. מערבבים את כל מרכיבי המלית וממלאים בה את הקנולי. מגישים מיד (אם רוצים, מפזרים על הקנולי אבקת סוכר).

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג