ארוחה מלבבת: לביבות תפו"א
או ירקות שישתלבו בכל ארוחה

אסנת לסטר מגישה 2 לביבות שיוכלו לעמוד במרכז כל ארוחת ערב: האחת עם המון ירקות ורוטב יוגורט, והשנייה עם תפוחי אדמה ושלל עשבי תיבול

אסנת לסטרפורסם: 10.12.15 22:42
לביבות ירקות בליווי רוטב יוגורט (צילום: אסנת לסטר)
לביבות ירקות בליווי רוטב יוגורט (צילום: אסנת לסטר)

לביבות ירקות בליווי רוטב יוגורט

מתכון של אנה תם מקצרין.

מרכיבים
כ-50 לביבות קטנות

ללביבות

  • 1 גזר, מגורר דק
  • 1 קישוא, מגורר דק
  • 1 תפוח אדמה, מגורר דק
  • 1 בטטה, מגוררת דק
  • 1 בצל, מגורר
  • חצי צרור עירית, קצוץ
  • 1/3 כוס שמיר קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • צרור קטן של תרד, קצוץ
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 1/2 שקית אבקת אפייה


בנוסף

  • פירורי לחם לציפוי הקציצות
  • שמן לטיגון חצי עמוק


לרוטב

  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
  • 1/2 1 כפיות שום כתוש
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • מלח

    אופן ההכנה
  1. סוחטים היטב מנוזלים את כל הירקות המגוררים ושמים אותם בקערה.
  2. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הלביבות ומערבבים היטב.
  3. יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות וטובלים כל אחת בפירורי לחם.
  4. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  5. ההגשה: מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים על כל לביבה חמה כפית מהרוטב ומגישים.
    לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול (צילום: אסנת לסטר)
      לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול(צילום: אסנת לסטר)

    לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול

    מתכון של אסנת לסטר.


    מרכיבים

    כ-30 לביבות קטנות

    • 1 ק"ג תפוחי אדמה, מקולפים (750 גרם לאחר הקילוף)
    • 8 בצלים ירוקים גדולים (רק החלק הירוק), קצוצים
    • 1 כוס גדושה פטרוזיליה קצוצה
    • 1 כוס כוסברה קצוצה
    • 1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
    • 3 כפות קמח
    • 3 ביצים
    • 1 כפית מלח
    • 1 כף אבקת מרק עוף
    • 1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
    • שמן לטיגון


    אופן ההכנה

    1. שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט השמן, ומערבבים היטב.
    2. מחממים את השמן היטב במחבת. יוצקים למחבת מצקת מהתערובת, ומשטחים אותה בעזרת גב המצקת. מחלישים לאש נמוכה מורידים ומטגנים כ-15 דקות, עד שצדה התחתון של הלביבה מזהיב. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה.
    3. מכינים באותו האופן לביבות נוספות מיתרת התערובת.


    טיפ

    אם רוצים לביבות עגולות אפשר להיעזר בטבעות להכנת פנקייקים. משמנים את הטבעות, מניחים במחבת וממלאים אותן בתערובת עד לגובה של כ-1.5 ס"מ. לפני שהופכים מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לדפנות כל טבעת, כדי להפריד ממנה את הלביבה.

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)