ללא הודעה: התאחדות התעשיינים סגרה את יחידת מעצבי האופנה

פרסום ראשון: מנכ"ל ההתאחדות החדש לא רואה עתיד בקיומה של מחלקה למעצבי אופנה. המעצבים החברים ביחידה: "לא קיבלנו שום הודעה על הפסקת הפעילות"

איתי יעקב

|

13.12.15 | 09:26

היחידה פעלה לקידום מעצבים מקומיים. התצוגה של מוסלין ברדרס במסגרת פרויקט התמיכה במעצבים צעירים במימון מפעל הפיס (צילום: אורית פניני)
היחידה פעלה לקידום מעצבים מקומיים. התצוגה של מוסלין ברדרס במסגרת פרויקט התמיכה במעצבים צעירים במימון מפעל הפיס (צילום: אורית פניני)
התאחדות התעשיינים לא הוציאה הודעה רשמית על הסגירה. התצוגה של הד מיינר במסגרת פרויקט התמיכה במעצבים צעירים במימון מפעל הפיס (צילום: אורית פניני)
התאחדות התעשיינים לא הוציאה הודעה רשמית על הסגירה. התצוגה של הד מיינר במסגרת פרויקט התמיכה במעצבים צעירים במימון מפעל הפיס (צילום: אורית פניני)

יחידת מעצבי האופנה הישראלים, שהוקמה בפברואר 2013 באיגוד הטקסטיל של התאחדות התעשיינים, נסגרה בחודש האחרון - כך נודע ל-Xnet. את הסגירה יזם מנכ"ל ההתאחדות החדש, יהודה (יודקה) שגב, שנכנס לתפקידו בתחילת נובמבר, והחליף את המנכ"ל הקודם אמיר חייק, אשר הודיע על סיום תפקידו בספטמבר 2015. בתוך כך, הופסקה עבודתה של עו"ד אבישג שחם-חדד, מנהלת המחלקה של מעצבי האופנה באיגוד. שחם-חדד אישרה את הפרטים.

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

סיים את תפקידו בספטמבר. אמיר חייק, המנכ"ל הקודם של התאחדות התעשיינים (צילום: עמית שעל, כלכליסט)
    סיים את תפקידו בספטמבר. אמיר חייק, המנכ"ל הקודם של התאחדות התעשיינים(צילום: עמית שעל, כלכליסט)

    לדברי מקור המעורה בפרטים, המחלקה נסגרה על ידי שגב כחלק מתהליך רה-אורגניזציה של ההתאחדות, ומכיוון שהמנכ"ל החדש לא רואה עתיד במחלקה המוקדשת למעצבי אופנה ישראלים.

    בשנתיים האחרונות פעלה היחידה לקידום פעילותם של מעצבים ישראלים, בקיום הרצאות וימי עיון לאנשי אופנה, ובעבודה מול קניינים בשבוע האופנה גינדי תל אביב. אחד הפרויקטים המרכזיים של היחידה היה פרויקט התמיכה במעצבי אופנה ישראלים במימון מפעל הפיס, בו הוענקה למעצבי אופנה צעירים נבחרים תמיכה כספית בסך 150 אלף שקל וליווי מקצועי.

    דורין פרנקפורט. "אמרו לנו שעיצוב חשוב לחוסנה של המדינה" (באדיבות דורין פרנקפורט)
      דורין פרנקפורט. "אמרו לנו שעיצוב חשוב לחוסנה של המדינה"(באדיבות דורין פרנקפורט)

      מבדיקת Xnet עולה כי למעצבים החברים ביחידה לא נמסרה כל הודעה על סגירתה. המעצבת הוותיקה דורין פרנקפורט, שהיא גם תעשיינית מקומית, גילתה על סגירת היחידה רק בעקבות השיחה איתנו. לדבריה, היא משלמת מדי שנה דמי חבר בגובה כמה אלפי שקלים, שהם אחוז מהמחזור השנתי. "עד היום ההודעות של התאחדות התעשיינים לווו בפגישות, תופים ומחולות, שהסבירו כיצד ההתאחדות בשיתוף אגודת הטקסטיל מתאגדים לסייע לעיצוב המקומי", אומרת פרנקפורט בטון עוקצני. "אמרו לנו שעיצוב חשוב לחוסנה של המדינה ולדברור המדינה".

      פרנקפורט אומרת שבשיחות עם אנשי ההתאחדות הובטחו למעצבים סיוע בהשתתפות בתערוכות בחו"ל, קידום הייצור המקומי ופתיחת מקומות עבודה בענף הטקסטיל והאופנה. "סגרו את כל התהליך הזה בצורה מאוד מוזרה, ואני מתבשרת על זה בזכותכם", אומרת המעצבת.

      שלושה מעצבי אופנה נוספים החברים ביחידה, שעמם שוחחנו, ביניהם גם זוכי מפעל הפיס, אישרו כי לא קיבלו שום הודעה רשמית מהתאחדות התעשיינים על סגירת המחלקה, והם אינם יודעים אילו השלכות יהיו לכך על עבודתם, אם בכלל.

      מוטי רייף. "ההתאחדות, לצערי, לא תרמה במסגרת שבוע האופנה" (צילום: תום מרשק)
        מוטי רייף. "ההתאחדות, לצערי, לא תרמה במסגרת שבוע האופנה"(צילום: תום מרשק)

        מי ששיתף פעולה עם ההתאחדות, במסגרת שבוע האופנה גינדי תל אביב ומחוצה לו, הוא המפיק מוטי רייף. כשהוא נשאל השבוע האם סגירת המחלקה תשפיע על שבוע האופנה הבא, אומר רייף: "ההתאחדות לא לקחה חלק בשבוע האופנה אלא מכון הייצוא. ההתאחדות, לצערי, לא תרמה במסגרת שבוע האופנה".

        מוזר, אתה בעצמך שיבחת לכל אורך הדרך את עבודתה של ההתאחדות.
        "בהתאחדות עשו פרויקטים טובים, כמו הפרויקט של מפעל הפיס שהגיע דרך אבישג. היא עצמה עשתה עבודה טובה".

        ועם עזיבתה עכשיו, אתה רואה שם פרטנר?
        "כרגע אין".

        רמזי גבאי. "היום מעצבי אופנה זקוקים לכיוון החוצה, לחו"ל" (צילום: אוראל כהן, כלכליסט)
          רמזי גבאי. "היום מעצבי אופנה זקוקים לכיוון החוצה, לחו"ל"(צילום: אוראל כהן, כלכליסט)

          מי שתמך בסגירת המחלקה הוא יו"ר מכון הייצוא רמזי גבאי, שלא ראה את החשיבות בקיומה של מחלקה כזו בהתאחדות התעשיינים. על אף שמדובר בשני גופים נפרדים ושונים במהותם, מכון הייצוא הוא שותף טבעי של התאחדות התעשיינים בקידום אינטרסים של יצרנים מקומיים בייצוא, ושני הגופים מנהלים לפעמים ביניהם יחסי עבודה משותפים. "הסגירה בהתאחדות היא נכונה", אומר השבוע גבאי. "היום מעצבי אופנה זקוקים לכיוון החוצה, לחו"ל, ואנחנו נמשיך לטפל בנושא הזה כאן, דרך חטיבת מוצרי הצריכה שמנהלת דפנה שטרנפלד. רק ייצוא יעזור למעצבים הישראלים להתפתח".

          כיצד תסייעו להם בייצוא?
          "פעילויות שונות, כמו ללמד אותם את נושא ה-E-Commerce, השתלמויות, יציאה לתערוכות וכדומה. בשבוע האופנה האחרון סייענו בהבאת קניינים לארץ".

          האם סימון מוצרים מההתנחלויות ותנועת ה-BDS מקשה על ייצוא אופנה ישראלית?
          "אני לא מאמין שזה יפגע. כשלקוחה רואה שמלה יפה בבוטיק, לא מעניין אותה איפה ייצרו אותה".

          מהתאחדות התעשיינים נמסר בתגובה: "במסגרת רה-ארגון של התאחדות התעשיינים, הוחלט לסגור את יחידת המעצבים, שהיתה יחידה קטנה במסגרת הפעילות הכוללת של אגף הטקסטיל בהתאחדות. אגף הטקסטיל ממשיך לפעול ביתר שאת לקידום ועידוד תעשיית הטקסטיל בישראל וייצוא מוצריה לשווקים בחו"ל".

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד