מבוססו על מתכון איטלקי. סופגניות מהירות בצורת כוכב (צילום: מירב גביש)
רוצים לפנק? הגישו את הסופגניות עם רוטב שוקולד (צילום: מירב גביש)
החג הזה יהיה שמח במיוחד בזכות הסופגניות המהירות האלה, שמבוססות על צ'נצ'י - חטיפי בצק מטוגנים מאיטליה. את הצורה המיוחדת משיגים בקלות: פשוט מרדדים את הבצק וקורצים אותו באמצעות חותכן בצורת כוכב.
הגישו את הסופגניות הקטנות עם רוטב שוקולד - והחגיגה תהיה מושלמת.
- עוד מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג שלה, "גבישס"
מרכיבים
כ-50 סופגניות קטנות
- 300 גרם (2 כוסות ועוד 3 כפות) קמח רגיל
- 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- קליפה מגוררת מלימון או תפוז אחד
- 2 ביצים גדולות
- 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 3 כפות חלב
- 1 כפית רום, ברנדי או תמצית וניל
בנוסף
- 1 ליטר שמן לטיגון
- 200 גרם אבקת סוכר
לרוטב (לא חובה)
- 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמנת מתוקה
- 250 גרם שוקולד חלב או מריר
אופן ההכנה
- שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה וקליפת הלימון (או התפוז). מערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים, החמאה, החלב והרום. לשים 5-3 דקות עם וו הלישה (אפשר גם ביד). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד בעובי של כ-2 מ"מ. (אם יש לכם מכונת פסטה אפשר להשתמש בה).
- קורצים מהבצק כוכבים באמצעות חותכן (אפשר לקרוץ גם צורות אחרות, או פשוט לחתוך את הבצק לפסים ברוחב 2 ס"מ ובאורך 9 ס"מ).
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הבצק כדקה מכל צד, עד שהוא מזהיב ומתנפח. מעבירים את הסופגניות לצלחת מרופדת במגבות ומפזרים עליהן הרבה אבקת סוכר. מגישים חם.
- אם רוצים, מגישים עם רוטב שוקולד: מרתיחים את השמנת המתוקה, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מחכים כדקה ומערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.