סופגניות מהירות בצורת כוכב

רוצים חנוכה שמח במיוחד? קבלו ממירב גביש מתכון לסופגניות מהירות מיוחדות בצורת כוכב שכל אחד יכול להכין

מירב גביש

|

06.12.15 | 00:06

מבוססו על מתכון איטלקי. סופגניות מהירות בצורת כוכב (צילום: מירב גביש)
מבוססו על מתכון איטלקי. סופגניות מהירות בצורת כוכב (צילום: מירב גביש)
רוצים לפנק? הגישו את הסופגניות עם רוטב שוקולד (צילום: מירב גביש)
רוצים לפנק? הגישו את הסופגניות עם רוטב שוקולד (צילום: מירב גביש)
 

החג הזה יהיה שמח במיוחד בזכות הסופגניות המהירות האלה, שמבוססות על צ'נצ'י - חטיפי בצק מטוגנים מאיטליה. את הצורה המיוחדת משיגים בקלות: פשוט מרדדים את הבצק וקורצים אותו באמצעות חותכן בצורת כוכב.

 

הגישו את הסופגניות הקטנות עם רוטב שוקולד - והחגיגה תהיה מושלמת.

 

  • עוד מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג שלה, "גבישס"

 

קורצים, מטגנים - והסופגניות מוכנות (צילום: מירב גביש)
    קורצים, מטגנים - והסופגניות מוכנות(צילום: מירב גביש)

     

    מרכיבים

    כ-50 סופגניות קטנות

     

    • 300 גרם (2 כוסות ועוד 3 כפות) קמח רגיל
    • 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
    • 1/4 כפית מלח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • קליפה מגוררת מלימון או תפוז אחד
    • 2 ביצים גדולות
    • 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
    • 3 כפות חלב
    • 1 כפית רום, ברנדי או תמצית וניל

     

    בנוסף
    • 1 ליטר שמן לטיגון
    • 200 גרם אבקת סוכר

     

    לרוטב (לא חובה)
    • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמנת מתוקה
    • 250 גרם שוקולד חלב או מריר

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה וקליפת הלימון (או התפוז). מערבבים היטב.
    2. מוסיפים את הביצים, החמאה, החלב והרום. לשים 5-3 דקות עם וו הלישה (אפשר גם ביד). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
    3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד בעובי של כ-2 מ"מ. (אם יש לכם מכונת פסטה אפשר להשתמש בה).
    4. קורצים מהבצק כוכבים באמצעות חותכן (אפשר לקרוץ גם צורות אחרות, או פשוט לחתוך את הבצק לפסים ברוחב 2 ס"מ ובאורך 9 ס"מ).
    5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הבצק כדקה מכל צד, עד שהוא מזהיב ומתנפח. מעבירים את הסופגניות לצלחת מרופדת במגבות ומפזרים עליהן הרבה אבקת סוכר. מגישים חם.
    6. אם רוצים, מגישים עם רוטב שוקולד: מרתיחים את השמנת המתוקה, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מחכים כדקה ומערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

     

     (צילום: מירב גביש)
      (צילום: מירב גביש)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד