מרק פטריות פרווה עשיר

בלי שמנת, אבל עם המון טעם ועם מרקם עשיר: אפרת סיאצ'י מגישה מרק פרווה עם שלושה סוגי פטריות שמוכן תוך שעה

אפרת סיאצ'יפורסם: 29.11.15 23:20
מרק פטריות פרווה עשיר (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרק פטריות פרווה עשיר (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

כ-6 מנות

 

  • 1 שקית (25 גרם) פטריות פורצי'ני, יער או שיטאקה מיובשות (נמכרות ברוב רשתות השיווק)
  • 7 כוסות (3/4 1 ליטר) מים רותחים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כרשה קצוצה (החלק הלבן בלבד)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון טריות, פרוסות או קצוצות גס
  • 1 סלסילה פטריות פורטובלו טריות, פרוסות או קצוצות גס
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות גדושות קורנפלור או קמח לבן
  • אפשרות: 5-4 גבעולי טימין

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הפטריות המיובשות במשך כ-20 דקות ב-3 כוסות מים רותחים.
  2. בינתיים קוצצים את הבצל, הכרשה ובשום. פורסים את הפטריות או קוצצים אותן גס.
  3. מסננים את הפטריות המיובשות (שומרים את מי ההשריה) וקוצצים אותן.
  4. מחממים כף שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
  5. מוסיפים את הפטריות הטריות והמיובשות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  6. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ואת מי השריית הפטריות. מתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים את הקורנפלור (או הקמח) ב-1/2 כוס מים לבלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים למרק, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות. טוחנים את המרק עם מוט בלנדר באופן חלקי, כך שעדיין יישארו חתיכות של פטריות. מוסיפים את הטימין ומבשלים 10-5 דקות נוספות

 

רוצים מרק פטריות חלבי?

  • הכינו את המרק עם 6 כוסות מים בלבד (במקום 7). לאחר טחינת המרק הוסיפו לו 1 מכל קטן (250 מ"ל) של שמנת מתוקה, הביאו לרתיחה ובשלו 10-5 דקות נוספות.

 

ממהרים?

  • החליפו את הפטריות המיובשות ב-1/2 1 כפות גדושות של אבקת מרק פטריות, והחסירו מהמתכון 1/2 כפית מלח. ערבבו את האבקה ב-1/4 כוס מים לבלילה חלקה, והוסיפו אותה למרק לפני הקורנפלור.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...