מי אמר שקישוא זה משעמם?
מתכונים מקוריים עם הדלוע הירוק

לא רק בתבשילים או עם מילוי של בשר: אסנת לסטר מרעננת את הרפרטואר של הקישואים עם מילויים מיוחדים של גבינות או של טונה

אסנת לסטרפורסם: 26.11.15 22:27
קישואים ממולאים בגבינות (צילום: אסנת לסטר )
קישואים ממולאים בגבינות (צילום: אסנת לסטר )

קישואים ממולאים בגבינות

מתכון של אסנת לסטר.

 

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 5-4 קישואים, חתוכים לאורכם לפרוסות בעובי כ-2 מ"מ
  • 1 כף שמן זית
  • 250 גרם גבינה בולגרית (או גבינה מלוחה אחרת), מפוררת או מגוררת
  • 250 גרם גבינת עזים רכה (למשל, "פרומעז"), מעוכה
  • 100 גרם טבעות זיתים ירוקים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור (או טוסטר אובן) ל-180 מעלות.
  2. משמנים מחבת או טוסטר לחיץ בשמן, ומטגנים או קולים את פרוסות הקישואים עד שהן רכות.
  3. מערבבים את הגבינה המלוחה, גבינת העזים והזיתים.
  4. מניחים כפית מלאה מהמילוי סמוך לקצה של כל פרוסת קישוא ומגלגלים לגלילה.
  5. מעמידים את גלילות הקישואים בתבנית קטנה. מפזרים עליהן את פירורי הלחם והגבינה הצהובה על כל גליל ואופים 15-10 דקות, עד שהגבינה מזהיבה.

 

גלילי קישואים ממולאים בטונה עם טחינה (צילום: אסנת לסטר )
    גלילי קישואים ממולאים בטונה עם טחינה(צילום: אסנת לסטר )

     

    גלילי קישואים ממולאים בטונה עם טחינה

    מתכון של אסנת לסטר.

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 4 קישואים, חתוכים לאורכם לפרוסות בעובי כ-2 מ"מ
    • 3 כפות שמן זית
    • 2 קופסאות טונה, מסוננות מהנוזלים
    • 25 גרם (2 כפות) צלפים קצוצים
    • 50 גרם (1/2 כוס) צנוברים קצוצים
    • 1 כפית אורגנו יבש
    • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
    • להגשה: 1/2 כוס טחינה מוכנה

     

    כלים מיוחדים
    • קיסמים

     

    אופן ההכנה
    1. משמנים מחבת או טוסטר לחיץ ב-1 כף מהשמן, ומטגנים או קולים את פרוסות הקישואים עד שהן רכות.
    2. מערבבים יחד את שאר המרכיבים.
    3. מניחים כפית מלאה מהמילוי במרכז כל פרוסת קישוא, ומקפלים מעליה את שני הקצוות ליצירת גליל ממולא. מהדקים בעזרת קיסם.
    4. יוצקים על גלילי הקישואים את הטחינה ומגישים.

     

    קישואים קטנטנים מטוגנים (צילום: אסנת לסטר )
      קישואים קטנטנים מטוגנים(צילום: אסנת לסטר )

       

      קישואים קטנטנים מטוגנים

      מתכון של אסנת לסטר.

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      • 10-8 קישואים קטנטנים
      • 3 ביצים טרופות
      • 100 גרם (כ-1 כוס) פירורי לחם גסים
      • 1 כף אבקת מרק עוף
      • שמן לטיגון חצי עמוק
      • 1/2 כוס מיונז

       

      אופן ההכנה
      1. מצפים את הקישואים בביצים הטרופות.
      2. מערבבים את פירורי הלחם ואבקת המרק ומניחים בצלחת. טובלים את הקישואים בתערובת פירורי הלחם, כך שיצופו מכל צדיהם.
      3. מחממים במחבת השמן בעומק של 3-2 ס"מ ומטגנים את הקישואים משני הצדדים, עד להזהבה.
      4. מגישים מיד בליווי מיונז.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)