סופגניות שוקולד

כל כך קל להכין אותן, שלדעתנו מדובר בנס חנוכה: סופגניות שבתוכן חבויות קוביות שוקולד נמסות, ומוכנות תוך חצי שעה

סופגניות שוקולד מהירות (צילום: שחר פליישמן)
סופגניות שוקולד מהירות (צילום: שחר פליישמן)
 

 

המרכיבים (24 סופגניות)

  • 1 ביצה
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה או יוגורט
  • ‭2 1/2‬ כפות (35 מ"ל) ברנדי
  • ‭3/4‬ כוס (100 גרם) קמח תופח
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • לטיגון: שמן
  • להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערה את הביצה, השמנת והברנדי וטורפים במטרפה ידנית. מנפים לתוך הקערה, בנפה או במסננת, את הקמח והקורנפלור ומערבבים לבלילה חלקה ללא גושים. מכסים את הקערה ומניחים לר10 דקות.

‭.2‬ שוברים את טבליות השוקולד לצמדי קוביות (שכל חתיכה תהיה בת שתי קוביות).

3. מחממים שמן לטיגון עמוק )(גובה של לפחות 2 ס"מ בסיר) על להבה בינונית.

4.  טובלים כל זוג קוביות שוקולד (מחוברות) בבלילה, כך שיכוסו בה היטב (אם לא רוצים ללכלך את הידיים, אפשר להיעזר במלקחיים או במקלות סיניים). מכניסים בזהירות לשמן החם ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהסופגניות מזהיבות. מוציאים לצלחת עם נייר סופג. חוזרים על הפעולה עם כל צמדי השוקולד. מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.

 

  • טיפ: אפשר – ומומלץ – להשתמש גם בשוקולד לבן.

 

זמן הכנה: 25 דקות

איך שומרים: לא שומרים, זוללים מיד

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג