צילום: שי יחזקאל

בזו הלשון: 6 סיבות מצוינות לנקות את הלשון שלכם

חושבים שאם אתם מצחצחים את השיניים הפה שלכם נקי? כדאי שתחשבו שוב. מתברר שניקוי הלשון חשוב לא פחות – ואולי אפילו יותר – מצחצוח השיניים

על פי האיורוודה, בדיוק כפי שמצחצחים את השיניים מדי בוקר, יש לאמץ גם את מנקה הלשון (צילום: shutterstock)
על פי האיורוודה, בדיוק כפי שמצחצחים את השיניים מדי בוקר, יש לאמץ גם את מנקה הלשון (צילום: shutterstock)

 

 

הלשון היא איבר שרירי מופלא המסייע לנו לטעום, לדבר וליהנות ואף מגן עלינו מפני חומרים מזיקים. ברפואה ההודית (איורוודה), וגם בסינית, הלשון משמשת גם לאבחון המצב הבריאותי, מכיוון שהיא משקפת את תפקודם של איברי הגוף וההרמוניה ביניהם. על פי האיורוודה, בדיוק כפי שמצחצחים את השיניים מדי בוקר, יש לאמץ גם את מנקה הלשון (בארץ אפשר למצוא מנקה לשון מפלסטיק ברשתות הפארם. מנקה הלשון של מברשות השיניים יעיל פחות). בבוקר, לפני צחצוח השיניים, ולפני כל ארוחה יש לנקות את הלשון בסדרה של 3־5 חזרות. למה? בגלל הסיבות הבאות:

1. כדי לתת לרופא השיניים סיבה להתגעגע אליכם

הלשון משמעותית לבריאות הפה לא פחות מהשיניים ומהחניכיים. בצחצוח השיניים אנו מפחיתים את כמות החיידקים בכ־25%, בעוד שניקוי הלשון מסייע בהפחתת כמות החיידקים בפה בכ־75%. לכן שילוב של השניים עשוי לצמצם את כמות החיידקים באופן ניכר ולהפחית את שכיחות הזיהומים בפה ובגרון.

2. כדי לשפר את חיי האהבה והחברה שלכם

80% ממקרי באשת הפה (הליטוזיס) מקורם בלשון, שמשמשת "בית חם" לריכוז עצום של חיידקים המפרקים חלבונים והופכים אותם לתרכובות גופרית נדיפות. ללא סילוק מכני, החיידקים ישגשגו ויגבירו את הריח הרע.

3. כדי להוסיף טעם לחיים

כשמסירים שכבות של חיידקים מפקעיות הטעם, הן הופכות לרגישות יותר. בעקבות זאת הצורך במלח, בסוכר ובטעמים חזקים פוחת, וחוש הטעם נעשה מעודן ומשופר יותר.

4. כדי לטהר את הגוף

הלשון היא אחד הנתיבים לטיהור הגוף מרעלים. חיידקים הנובעים מתהליך העיכול הלילי מצטברים על הלשון מדי בוקר (זו דרכו של הגוף לסלק חלק מהרעלים), ואם לא מסירים אותם, הם נספגים בגוף מחדש ועלולים לגרום לבעיות במערכת העיכול, הנשימה ועוד.

5. כדי לשפר את העיכול

גירוד של הלשון מעורר את פעולת תהליך העיכול, שכן הוא משפר את פעילות בלוטות הרוק ומעודד הפרשה של אנזימי עיכול. על פי הרפואות המסורתיות (איורוודה, סינית), הוא גם עשוי להמריץ את פעילותם של הקיבה, הכבד, המעי ועוד.

6. כדי למנוע מחלות שונות

ממחקרים שונים עולה כי יש קשר בין אי שמירה על היגיינת הפה לתחלואה במחלות לב וכלי דם, דלקת ריאות, סוכרת, אוסטיאופורוזיס של הלסת, בעיות פוריות בקרב גברים ועוד.

 

הטיפ היומי:
מי שטייל בהודו ודאי זוכר את "צלוחית הקסם" המוגשת בסיום כל ארוחה ובה זרעי שומר לרענון ולהקלה על העיכול. השומר נחשב לבעל טבע מקרר והשפעה נרחבת על מערכת העיכול (מקל על קוליק, קשיי עיכול, כאבי בטן, מסלק ריח פה). אבל לא חייבים לנסוע עד להודו כדי לאמץ את המנהג הנפלא הזה: לועסים כפית זרעי שומר בסיום כל ארוחה (יורקים או בולעים) - ואתם מסודרים.

 

  • הכותבת היא מטפלת מוסמכת באיורוודה

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד