קובה תפוחי אדמה במילוי תרד

זה מתחיל בציפוי פריך, ממשיך בבצק רך ונגמר במילוי פשוט וקולע - וכל זה כמעט בלי שמן, כי את הקובה הזה שולחים לתנור במקום למחבת

אינס שילת ינאי

|

24.11.15 | 21:52

קובה תפוחי אדמה במילוי תרד (צילום: אפיק גבאי)
קובה תפוחי אדמה במילוי תרד (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

כ-15 יחידות

 

לבצק
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים וקלופים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) סולת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית קינמון

 

למלית
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 חבילה עלי תרד או מנגולד (רק החלקים הירוקים), חתוכים לרצועות דקות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לציפוי ולאפייה
  • 1 ביצה טרופה
  • פירורי לחם
  • תרסיס שמן

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים אותו בשמן.
  2. הבצק: מועכים את תפוחי האדמה בקערה למחית. מוסיפים את שער מרכיבי המעטפת ומערבבים היטב.
  3. המלית: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את התרד (או המנגולד) והתבלינים, ומטגנים 5 דקות נוספות, עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.
  4. נוטלים כף גדושה מהבצק ומשטחים בכף היד. מניחים במרכז מהמלית וסוגרים סביבה את הבצק. מעצבים לקציצה שטוחה.
  5. טובלים את הקציצות בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם. מניחים בתבנית ומרססים בשמן.
  6. אופים כ-20 דקות, עד שהקציצות מזהיבות. מגישים חם, מומלץ עם יוגורט.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג