קובה תפוחי אדמה במילוי תרד (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
כ-15 יחידות
לבצק
- 4 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים וקלופים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) סולת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית קינמון
למלית
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 1 חבילה עלי תרד או מנגולד (רק החלקים הירוקים), חתוכים לרצועות דקות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לציפוי ולאפייה
- 1 ביצה טרופה
- פירורי לחם
- תרסיס שמן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים אותו בשמן.
- הבצק: מועכים את תפוחי האדמה בקערה למחית. מוסיפים את שער מרכיבי המעטפת ומערבבים היטב.
- המלית: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את התרד (או המנגולד) והתבלינים, ומטגנים 5 דקות נוספות, עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.
- נוטלים כף גדושה מהבצק ומשטחים בכף היד. מניחים במרכז מהמלית וסוגרים סביבה את הבצק. מעצבים לקציצה שטוחה.
- טובלים את הקציצות בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם. מניחים בתבנית ומרססים בשמן.
- אופים כ-20 דקות, עד שהקציצות מזהיבות. מגישים חם, מומלץ עם יוגורט.
- עוד מתכונים קלים וטעימים - בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה"