בזמן שישנת: המלצות לטיפוח
עור הפנים בשעות הלילה

דווקא בלילה, כשאת ישנה, העור שלך מתעורר ומתחיל לעבוד. אם רק תדעי איך לנצל את הזמן האבוד הזה כמו שצריך, תוכלי לקום יפה יותר. איך עושים את זה?

תנו לשעות השינה לעשות את העבודה עבורכן (צילום: shutterstock )
תנו לשעות השינה לעשות את העבודה עבורכן (צילום: shutterstock )

מי מאיתנו לא מכירה את הרגע הזה ביום, כשהמבט הרצוץ מופנה אל עבר מדף התמרוקים והעייפות מכריעה את גורלו של עוד לילה נטול קרם לחות עשיר לטובת דקות שינה מתוקות? ליאת הלפרט־פליסר, סמנכ"ל ההדרכה של דרמלוג'יקה ישראל, מסבירה כי הדעה הרווחת ששינה היא הזמן האידיאלי לתת לעור לנשום (ולכן כדאי ללכת לישון עם עור נקי לחלוטין) היא מוטעית.

 

"העור שלנו מצוי במצב הכי 'רעב' שלו בשעות הערב והלילה, לאחר שהוא נחשף במהלך היום לגורמים שהסבו לו נזק, כמו אבק וקרינה, ולהפרשות שונות", היא מסבירה. "בנוסף, העור מאבד נוזלים רבים במהלך היום, ובלילה יש חלון הזדמנויות להזנה מחודשת שלו".

 

הלפרט־פליסר מוסיפה כי הוכח מדעית שבעת מנוחה מוחלטת מערכות הגוף השונות פועלות בצורה האפקטיבית ביותר, ומכאן שבזמן שאנו ישנים מתאפשרת ספיגה יעילה של חומרים שונים בעור, אשר עוברים ממנו למערכות האחרות של הגוף.

 

עדי פרג'י, מנהלת ההדרכה הראשית של לוריאל פריז, מוסיפה כי "עדות נוספת לחוסר המודעות לרווחים שהעור שלנו יכול להשיג בלילה היא העובדה שישראליות רבות נוטות להפריז בערך של שימוש בקרם יום איכותי, אך אם נעמיד את התועלות של שימוש בקרם יום לעומת קרם לילה, אלו של השימוש הלילי רבות יותר".

 

אז אם אתן משתייכות לזן שנוטה להירדם באופן ספונטני מול הטלוויזיה, מוטב שתעשו לעצמכן איזה wake-up call ותתחילו לתת לשעות השינה לעשות את העבודה עבורכן.

 

עקרונות טיפוח לילי שכדאי לכן לשנן מתוך שינה:

 

מתבלבלות משפע המוצרים המבטיחים למקסם את פעילות העור הטבעית בלילה? הלפרט־פליסר ממליצה לחפש מוצרים שעל התווית שלהם מצוין "Over Night". התווית הזו מעידה על כך שהמוצר מכיל חומרים בריכוז גבוה שהעור יכול להפיק מהם את המירב במהלך הלילה.

 

ההמלצה היא להתרכז בשני מוצרים שהם "מאסט" מבחינת שגרת הטיפוח הלילית:

 

1. סרום עשיר ואפקטיבי שלו ייעוד מובהק ספציפי (הרגעה, טיפול בפיגמנטציה וכד'. סרום שמתיימר לטפל בכל צורכי העור עשוי להיות דליל בריכוז הרכיבים הטיפוליים הספציפיים, ומכאן שגם פחות יעיל).

 

2. קרם עשיר, פעיל ומרוכז שנמרח מעל הסרום (כל אחת על פי מצב עורה).

 

עור פנים בריא יש לנקות פעמיים ביום. הניקוי שלפני שנת הלילה הוא החשוב ביותר מכיוון שהוא מפרק את כל הפסולת שהעור אגר במשך היום. הניקוי צריך להיות יסודי אך עדין, ללא אלכוהול וכזה שלא יגרום לנזק למעטפת החיצונית של העור או להתייבשותו. פרג'י טוענת שלמרות שבישראל יש העדפה לניקוי גרגירי "אגרסיבי", מומלץ לבחור בניקוי עדין, במיוחד אם העור סובל מרגישויות. גם עור שמן שנוטה לפתח פצעונים מומלץ לנקות בחומרים עדינים יותר, כמו חלב פנים או מי מיסלר, שעושים את אותה העבודה כמו פילינגים או תכשירים מקציפים.

 

אזור העיניים הוא האזור העדין ביותר בפנים והוא מתבלה ומתקמט הכי מהר מכיוון שאין בו בלוטות חלב. לכן צריך להשתמש בתכשיר ייעודי שיטפל בצורכי העור האישיים, כמו הפחתת בצקת, הפחתת כהויות, טיפול בקמטוטים והזדקנות ועוד. הלפרט־פליסר מדגישה כי בלילה יש שתי מגבלות לטיפול באזור העיניים:

 

1. מומלץ להקפיד על מרחק מריחה של כחצי סנטימטר מתחת לעין על מנת שהקרם יוכל להתפזר כיאות ולהתמקם נכון מבלי לצרוב את העין. בנוסף, צריך להימנע לחלוטין ממריחה של קרם עיניים על העפעף העליון, מאחר שבאזור זה אין בלוטות חלב, וקרם עיניים שגורם להתפחה ולמילוי יגרום לעור להיראות נפוח ובצקתי (מומלץ להניח שם רק קרם לחות קל);

 

2. אין למרוח את הקרם סמוך מדי לשעת השינה, אלא לחכות כחצי שעה, מכיוון שבשכיבה החדירה של הקרם עלולה להיות מהירה מדי ולגרום לגירוי העין.

 

נסו לגעת בפנים כמה שפחות לפני השינה ולבצע את פעולות הטיפוח בצורה העדינה ביותר. פרג'י מסבירה כי הנגיעות מרפות את העור ופוגעות באלסטיות שלו. מריחה של קרם לילה, למשל, צריכה להיות בתנועות ליטוף וטפיחה קלה, כשכיוון המריחה הוא מלמטה כלפי מעלה. אם הטיפול בפנים לא נעשה תוך כדי מקלחת או מיד לאחריה, יש להקפיד שהידיים יהיו שטופות היטב על מנת שאלו לא ילכלכו שוב את הפנים.

 

פרג'י ממליצה להחליף את ציפית הכרית פעם ביומיים-שלושה (ואם אתן מאלו שמחוברות בווריד למכונת הכביסה, אפילו מדי יום). הציפית אוגרת זיעה, שערות שנושרות ושאריות לכלוך נוספות, ומוטב לאפשר לעור לנוח בסביבה הנקייה ביותר.

 

הזנה היא אמנם אלמנט חשוב מאוד לפני שנת הלילה, אבל זה לא אומר שאת צריכה "להיתקע" עם מסכת הזנה על הפנים במשך 20 דקות. פרג'י מסבירה שאורח החיים המודרני גרם לחברות הקוסמטיקה לייצר קרמי לילה עם אפקט של מסכה: "הקרמים לא כבדים מדי ואפשר למרוח אותם מיד לאחר ניקוי הפנים ולקבל אקסטרה הזנה ללא צורך בשימוש במסכה ייעודית.

 

מגמה נוספת שאפשר לראות בפיתוחים של קרמי הלילה המתקדמים היא שהם מכילים חומרים אנטי־פטיגיים (שמטפלים בסימני עייפות) המיועדים לנשים בגילאי 30-20. שימוש בקרמים האלה מעניק לעור את התועלות של שינה טובה - הוא מטשטש אפרוריות, כהויות וחוסר אחידות".

 

מומלץ להימנע מתכשירים שיש בהם אלכוהול או תוספת של בושם מלאכותי אשר עלול לגרום לגרד. ההמלצה היא להעדיף ריח שהוא נגזרת של הרכיבים שנמצאים בתוך הקרם. כל אחת יכולה למצוא את הריחות שמשרים עליה תחושה של רוגע ומלווים בצורה ההרמונית ביותר את שעות השינה שלה.

 

גוף: השינה היא זמן מצוין לטפח גם את עור הגוף. הלפרט־פליסר ממליצה לסגל הרגל קבוע של ביצוע פילינג עדין לעור הגוף פעמיים או שלוש בשבוע על מנת לסייע לתאים המתים לנשור. לאחר מכן כדאי למשוח את הגוף כולו בתכשיר לחותי קל כדי למנוע סדיקה של העור ולהעניק לו גמישות.

 

שיער: יניב שלום, שגריר label.m ישראל, מסביר: "לא כדאי ללכת לישון עם שיער רטוב או אסוף, מכיוון שהשיער עלול לספוג לתוכו את כל הרטיבות העודפת. כמו שחולצה שעברה כביסה כשהיא ספוגה במים או מגולגלת יוצאת מקומטת ואולי אפילו תדיף ריח רע, כך גם השיער זקוק לייבוש טבעי על מנת שלא יתקמט". מי שבכל זאת רוצה לחפוף את השיער לפני השינה ולהשתמש באחד מחומרי העיצוב (לדוגמה, משחה שתמנע מהשיער להתנפח במהלך השינה), יכולה למרוח את החומר לאחר החפיפה, לייבש את השיער חלקית ואז ללכת לישון.

 

טעות נפוצה היא ללכת לישון כשהשיער מכוסה במסכה במחשבה שכך יהיה לה יותר זמן לפעול ולהיות אפקטיבית. לדברי שלום, השיער יכול לספוג רק כמות מסוימת של המסכה, ומסכה עתירת שומנים מזיקה לקרקפת אם היא מונחת יותר מדי זמן (זמן הפעולה עומד על כרבע שעה ולא מומלץ להשאיר אותה יותר מפרק זמן זה).

 

מטופחות גם בלילה (צילום: gettyimages)
    מטופחות גם בלילה(צילום: gettyimages)

    מה עושות הסלבריטאיות בלילות?

     

    • רוזי הנטינגטון־וויטלי אוהבת לחפוף לפני השינה. לאחר החפיפה היא מייבשת את השיער ואוספת אותו לגולגול קטן, שמייצר לה שיער עם גלים טבעיים כשהיא קמה בבוקר.

     

    • ג'ניפר אניסטון פיתחה ידידות אמיצה דווקא עם משחת וזלין פשוטה שאפשר לקנות בכל פארם בסכום פעוט. אניסטון נוהגת למרוח וזלין מתחת לעיניה לפני שהיא הולכת לישון על מנת למזער הופעה של קמטים.

     

    • מרתה סטיוארט נוהגת לנקות את פניה היטב במטלית פנים לחה וחמה, ואז למרוח קרם לחות על הפנים, הרגליים, הזרועות והידיים.

     

    • קריסטן בל משתייכת לזן המנקות ולא המורחות. היא מסתפקת בלשטוף את פניה לפני השינה על מנת לפתוח את הנקבוביות ולתת לשמנים הטבעיים להיות מופרשים וללחח את עורה, שלדבריה נוטה ליובש ולרגישות.

     

    • ג'ניפר לופז מתייחסת לשינה כ"נשק הסודי" שלה ומנסה להקפיד על מינימום של שמונה שעות שינה. למשולש הזהב של שגרת הטיפוח שלה, בנוסף לשינה טובה, היא מוסיפה גם שתייה מרובה של מים ושימוש בתכשיר איכותי לניקוי יסודי של עור הפנים.

     

    • לייטון מיסטר נצמדת לכוח המרגיע של אמבטיה טובה לפני השינה. לדבריה, לא משנה כמה מאוחרת תהיה השעה, היא תיכנס לאמבטיה מושקעת עם נרות ומוזיקה מרגיעה, ואלה עוזרים לה לישון טוב יותר.

     

    ומה עושות המפורסמות? מימין לשמאל: קריסטין בל, מרתה סטיוארט, ג'ניפר לופז, ג'ניפר אניסטון, לייטון מיסטר ורוזי הנטינגטון-וויטלי (צילום: gettyimages)
      ומה עושות המפורסמות? מימין לשמאל: קריסטין בל, מרתה סטיוארט, ג'ניפר לופז, ג'ניפר אניסטון, לייטון מיסטר ורוזי הנטינגטון-וויטלי(צילום: gettyimages)

      מוצרים שיעשו לך טוב בלילה (לא בקטע כזה, שובבה):

       

      1. קרם לילה לשיקום העור של שיסיידו, 534 שקל

       

      2. סרום לילה של דרמלוג'יקה, 398 שקל

       

      3. מסכת לילה של לוריאל, 280 שקל

       

      4. מסכת חמצן ללילה של דיור, 1,006 שקל

       

      5. מסכת לילה של לנקסטר, 480 שקל

       

      6. מסכת לילה של שאנל, 650 שקל

       

      7. סרום לילה של אסתי לאודר, 470 שקל

       

      8. קרם לילה של איב רושה, 145 שקל

       

      9. קרם לילה לעור שמן של וישי, 140 שקל

       

      10. קרם שינה של גרנייה, 110 שקל

       

      11. קרם לילה של קלרינס, 706 שקל

       

      מה מומלץ?
        מה מומלץ?
         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד