מרק קישואים ואפונה
בניחוח לימון וג'ינג'ר

מרק עם שילוב נהדר של טעמים, וחמיצות עדינה ומרעננת. המשפחה של מרילין איילון התאהבה בו – ובטוח שגם שלכם

מרילין איילון

|

16.11.15 | 22:20

מרק קישואים ואפונה בניחוח לימון וג'ינג'ר (צילום: מרילין איילון)
מרק קישואים ואפונה בניחוח לימון וג'ינג'ר (צילום: מרילין איילון)
את המתכון למרק הנהדר הזה למדתי מחברתי הטבעונית תמר, שמיטיבה לשלב ירקות וקטניות באופן נפלא. אני בטוחה שכמו המשפחה שלי, גם אתם תאהבו את שילוב הטעמים ואת החמיצות העדינה והרעננה.

 

  • עוד מתכונים בדוקים של מרילין איילון - בבלוג שלה, "Ma Blogeria"

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 6 קישואים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים למקטעים קטנים
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 4 גבעולי בזיליקום קצוצים
  • 1 כוס אפונה עדינה קפואה (אפשר גם רגילה)
  • 1 כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון (אפשר קצת יותר או קצת פחות, לפי הטעם)
  • לעיטור: 1 כוס אפונה ועלי בזיליקום טריים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הקישואים, תפוחי האדמה, הסלרי, הפטרוזיליה, האפונה והג'ינג'ר, ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.
  2. מוסיפים מים עד לגובה של 2 ס"מ מעל הירקות ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים שעה.
  3. מרסקים את המרק באמצעות בלנדר מוט, מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד חצי שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  4. ההגשה: מבשלים את האפונה 4 דקות במים רותחים ומעבירים מיד לכלי עם מים קפואים, לעצירת הבישול. מחלקים את המרק לקערות ומעטרים כל מנה באפונה ובעלי בזיליקום.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד