סלט תפוחי אדמה עם עגבניות שרי וגבינת פטה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
מרכיבים
8 מנות
- 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לשמיניות
- 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 כוס עגבניות שרי אדומות, חצויות
- 1/2 כוס עגבניות שרי צהובות, חצויות
- 1/2 כוס עגבניות שרי ליקופן, חצויות
- 150 גבינת פטה, מפוררת
- 1/4 כוס צלפים
- לעיטור: עלי נענע
לרוטב
- 1 כף טרגון טרי קצוץ דק
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 2 כפות דבש
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים. מסננים ומניחים לצינון.
- שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, למעט השמן. מערבבים היטב, מוסיפים את השמן ומערבבים שוב.
- שמים בקערה גדולה את תפוחי האדמה ואת כל שאר הירקות. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל את הגבינה והצלפים, מעטרים בנענע ומגישים.