סלט תפוחי אדמה עם עגבניות שרי וגבינת פטה

למה שלא תערבבו לכם סעודה שלמה בקערה אחת? החלבונים, הפחמימות וכמובן הירקות – הכל כבר בפנים בסלט תפוחי האדמה המעולה הזה

סלט תפוחי אדמה עם עגבניות שרי וגבינת פטה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
סלט תפוחי אדמה עם עגבניות שרי וגבינת פטה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

מרכיבים

8 מנות

 

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לשמיניות
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 כוס עגבניות שרי אדומות, חצויות
  • ‭1/2‬ כוס עגבניות שרי צהובות, חצויות
  • ‭1/2‬ כוס עגבניות שרי ליקופן, חצויות
  • 150 גבינת פטה, מפוררת
  • ‭1/4‬ כוס צלפים
  • לעיטור: עלי נענע

 

לרוטב
  • 1 כף טרגון טרי קצוץ דק
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים. מסננים ומניחים לצינון.
  2. שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, למעט השמן. מערבבים היטב, מוסיפים את השמן ומערבבים שוב.
  3. שמים בקערה גדולה את תפוחי האדמה ואת כל שאר הירקות. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל את הגבינה והצלפים, מעטרים בנענע ומגישים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד