מרק חומוס אדום (צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
6 מנות
- שמן קנולה לטיגון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 100 גרם (1 חבילה קטנה) רסק עגבניות
- 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
- 2 עצמות בקר (עם בשר ומח)
- 2 גרונות הודו
- 2 כוסות ציר ירקות או ציר בקר
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 2 כפות קמח
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט עשבי התיבול והקמח, וכן מים עד ל-2/3 מגובה הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי.
- מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים חצי שעה נוספת.
- מערבבים את הקמח עם כמה כפות מהמרק ומוסיפים למרק. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח"