דיאטה
ערוצים

פשטידת פטנט

מתכון בסיסי לפשטידה דיאטטית ובריאה, שאפשר להוסיף לה כל ירק שתרצו. בלי בצק, בלי גבינה צהובה ועם מעט מאוד קמח. והטעם? מצוין!

פשטידת פטנט. מתאימה לכל  ירק שיש במקרר (צילום: עודד חוברה )
פשטידת פטנט. מתאימה לכל ירק שיש במקרר (צילום: עודד חוברה )

מתכון מנצח וסופר- פשוט, שיסביר לכם אחת ולתמיד איך להכין פשטידה בריאה, טעימה ודיאטטית מכל ירק שאתם אוהבים או שנשאר במקרר

 

החומרים

8 מנות , 110 – 150 קלוריות למנה, תלוי בסוג הירק שבחרתם

 

  • תבנית פיירקס בגודל 25 35
  • ירקות - אפשר להשתמש בירקות קפואים (800 גרם), כגון כרובית, ברוקולי וכדומה, או לשלב כמה סוגי ירקות טריים: כרישה ופטריות או קישואים או גזר ופלפלים
  • 1 גביע ( 500 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 4 ביצים
  • 1 גביע יוגורט
  • 150 גרם גבינה צפתית 5%, מגוררת
  • 4 כפות קמח מלא תופח
  • מלח לפי הטעם
  • לקישוט: שומשום שחור

 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים, חוץ מהירקות והשומשום השחור.

3. אם משתמשים בירקות קפואים: מפשירים ומסננים מהנוזלים ומוסיפים לתערובת הגבינות.

אם משתמשים בירקות טריים: חותכים לקוביות או לפרוסות ומאדים כמה דקות בסוטאז' נון-סטיק. מסננים נוזלים שניגרו במהלך האידוי ( למשל בפטריות). מוסיפים את הירקות לתערובת הגבינות.

4. יוצקים את התערובת לתבנית (אין צורך לשמן אותה), וזורים מעל שומשום שחור.

5. אופים כ- 30 – 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה וקפיצית למגע.

 

 

 

 
הצג:
כל התגובות לכתבה "פשטידת פטנט"
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
RUNY