דיאטה

    פשטידת פטנט

    מתכון בסיסי לפשטידה דיאטטית ובריאה, שאפשר להוסיף לה כל ירק שתרצו. בלי בצק, בלי גבינה צהובה ועם מעט מאוד קמח. והטעם? מצוין!

    ליאורה חוברה

    |

    08.11.15 | 11:23

    פשטידת פטנט. מתאימה לכל  ירק שיש במקרר (צילום: עודד חוברה )
    פשטידת פטנט. מתאימה לכל ירק שיש במקרר (צילום: עודד חוברה )

    מתכון מנצח וסופר- פשוט, שיסביר לכם אחת ולתמיד איך להכין פשטידה בריאה, טעימה ודיאטטית מכל ירק שאתם אוהבים או שנשאר במקרר

     

    החומרים

    8 מנות , 110 – 150 קלוריות למנה, תלוי בסוג הירק שבחרתם

     

    • תבנית פיירקס בגודל 25 35
    • ירקות - אפשר להשתמש בירקות קפואים (800 גרם), כגון כרובית, ברוקולי וכדומה, או לשלב כמה סוגי ירקות טריים: כרישה ופטריות או קישואים או גזר ופלפלים
    • 1 גביע ( 500 גרם) גבינה לבנה 5%
    • 4 ביצים
    • 1 גביע יוגורט
    • 150 גרם גבינה צפתית 5%, מגוררת
    • 4 כפות קמח מלא תופח
    • מלח לפי הטעם
    • לקישוט: שומשום שחור

     

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

    2. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים, חוץ מהירקות והשומשום השחור.

    3. אם משתמשים בירקות קפואים: מפשירים ומסננים מהנוזלים ומוסיפים לתערובת הגבינות.

    אם משתמשים בירקות טריים: חותכים לקוביות או לפרוסות ומאדים כמה דקות בסוטאז' נון-סטיק. מסננים נוזלים שניגרו במהלך האידוי ( למשל בפטריות). מוסיפים את הירקות לתערובת הגבינות.

    4. יוצקים את התערובת לתבנית (אין צורך לשמן אותה), וזורים מעל שומשום שחור.

    5. אופים כ- 30 – 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה וקפיצית למגע.

     

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פשטידת פטנט"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד