אוכל

    פוקצ'ה סביח

    איטליה פינת עיראק: חיה אילונה דר שידכה בצק רך של פוקצ'ה לחצילים, ביצה וטחינה – וקיבלה מאפה שגרף מחמאות. סלט רענן ליד – ויש לכם ארוחה

    חיה אילונה דר

    |

    04.11.15 | 11:03

    פוקצ'ה סביח עם ביצה, חצילים וטחינה (צילום: חיה אילונה דר)
    פוקצ'ה סביח עם ביצה, חצילים וטחינה (צילום: חיה אילונה דר)
    כשמגיעים אלי אורחים אני אוהבת לאפות להם פוקצ'ה, שתמיד מתקבלת בשמחה. בדרך כלל אני מכינה אותה עם התוספות הקלאסיות – רוזמרין ומלח גס – אבל לפעמים בא לי לגוון. הפעם החלטתי לשדך לפוקצ'ה את התוספות שמזוהות עם סביח - חצילים, ביצה קשה וטחינה – והתגובות היו נלהבות.

     

    אם תגישו את הפוקצ'ה הזאת לצד סלט רענן, תקבלו ארוחה שלמה.

     

     

    מרכיבים

    8-7 פוקצ'ות

     

    • 1 ק"ג קמח
    • 2 כפות שמרים יבשים
    • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) שמן זית
    • 2 כפות סוכר
    • כ-1/2 2 כוסות (כ-600 מ"ל) מים
    • 1 כף מלח

     

    • לציפוי
    • שמן זית
    • 1 חציל קטן, פרוס ומטוגן
    • 2 ביצים קשות, פרוסות
    • טחינה מוכנה

     

    אופן ההכנה

    1. בצק הפוקצ'ה: שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המים והמלח, ולשים כדקה. מוסיפים בהדרגה את המים, עד שנוצר בצק אחיד ורך, אך לא דביק. מוסיפים גם את המלח ולשים 10-8 דקות.
    2. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח. אפשר גם להתפיח במשך לילה במקרר.
    3. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
    4. משטחים כל כדור בעזרת הידיים לכיכר אליפטית מוארכת, ויוצרים בה שקעים עם האצבעות. מכסים ומתפיחים כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    5. מזלפים על כל פוקצ'ה שמן זית, מסדרים עליה פרוסות חצילים מטוגנות ואופים כ-15 דקות, עד שפני הכיכר והתחתית שלה זהובים.
    6. מוסיפים לפוקצ'ות את פרוסות הביצים, מזלפים טחינה ומגישים.

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פוקצ'ה סביח"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (7 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג