פרץ תמיד הלביש ושידרג את הדירות שבהן גר, גם כששכר אותן. בשנה האחרונה היה עסוק בשיפוץ הדירה החדשה שרכש ביפו, תהליך שבסופו החליט להיכנס לתחום עיצוב הבית. בחו"ל התופעה מוכרת: מעצבי אופנה רבים, מג'ורג'יו ארמאני ומיסוני האיטלקים ועד ראלף לורן האמריקאי, שולחים את ידם גם בעיצוב פנים, עם דגש גדול על הטקסטיל.
החנות החדשה רחבת ידיים וגבוהת תקרות, וחזיתה נחלקת באמצעות גרם מדרגות רחב. שם המותג החדש הוא "בית יוסף ויעקב" (יעקב הוא חברו הטוב ושותפו החדש, יעקב טוביאנו, שף שמתגורר בבוורלי הילס). עיצוב החלל דרמטי, וכולל קיר מרכזי שעליו צייר האמן klone להקת סוסים שועטת בצבעי שחור, זהב ולבן. בפנים דרים בשכנות בגדים לצד ספות שרופדו בבדים בעיצובו, טפטים, שולחנות קפה, ספריות, כריות וגופי תאורה.
ליפו הגיע פרץ לאחר שסגר את הסטודיו והחנות בדיזינגוף: "חצי מהמעצבים הטובים עזבו, החניון היחיד שהיה בארלוזרוב נסגר ונפתחו ברחוב עוד ועוד סופר-מרקטים", הוא אומר. למרות שתמיד העדיף לגור במרכז העיר מצא את עצמו ביפו, משיקולים כלכליים ברורים. "קניתי דירה חשוכה שאף אחד לא רצה לקנות ברחוב יפה שהיה פעם רחוב פשע רשע. בעלי המקצוע שפגשתי הגשימו לי חלום בן חמש שנים לעצב רהיטים. הם עבדו איתי על הדירה ואני החלטתי להמשיך הלאה ולפתח את התחום".
בחנות פזורות ספות (12,000-26,000 שקל) וכורסאות (3,500-9,000 שקל) שאת חלקן עיצב בעצמו ואחרות שופצו ורופדו. כמי שבא מעולם האופנה, הדגש הוא על הדפסי הבדים: חלקם בקווים גיאומטריים, אחרים מציעים נופים טרופיים או בעלי חיים ( טפטים עולים 200-300 שקל למטר, כריות עם הדפסים דיגיטליים של האמניות רובי בת ארנון והדס פרידלנד-חיון עולות 590-890 שקל). לכולם משותפים הצבעים העזים, שמציגים את סגנונו הססגוני: "הבדים המודפסים הם חלק מכתב היד שלי, אך מי שיעדיף יוכל להזמין כל רהיט בריפוד חלק", הוא מבהיר. בחנות גם מנורות (2,500-7,000 שקל), מזוודות, ספריות ושולחן על רגלי פליז עם משטח מתכת מודפס. בקרוב יגיעו גם כלי הגשה.
מה תהיה כשתהיה גדול?
"לצד הבגדים, אני רוצה לעצב בתים ומלונות בוטיק. עבדתי במשך שנה על הקולקציה וזה הטריף אותי מחדש והכניס בי התלהבות. זה יופי למכור כורסה אבל מה שבאמת מעניין אותי זה לעשות הכל, מא' עד ת'".
המחירים לא זולים.
"כמו בבגדים. אני עובד 17 שנים עם לקוחות ומה שאני עושה לא מתאים לכל אחד, זה מיוחד ולא מסחרי. אני פונה למי שמחפשת ספה שהיא לא באוף-ווייט שגורם לי להירדם".
ואיך נראית הדירה שהובילה לשינוי?
חייו של פרץ – סטודיו, חנות ובית – קבועים כעת במשולש קטן בחלקו הדרומי של שוק הפשפשים ביפו. החנות ברחוב יהודה מרגוזה 28, והדירה – 78 מטרים רבועים ועוד 27 מ"ר של גלריה – ברחוב הסמוך. צוהר מקורי מעל דלת הכניסה מאיר את המבואה, שבסופה מדרגות פח שהיו בדירה ונצבעו בלבן. הן מובילות אל הגלריה, שבה חדר אורחים. במקור התפרשה הגלריה על שטח כפול והיו בה שני חדרים, אולם היא יצרה תקרה נמוכה בכניסה ולכן הוקטנה.
קיר ארוך שבו דלתות עץ גבוהות מחלק את הדירה לשניים: מצד אחד חדר רחצה, ואחריו סלון שממנו נכנסים לחדר השינה. ממול לסלון המטבח, שבסופו, מתחת לגלריה, מוקמה פינת אוכל עגולה.
הסלון מתנשא לגובה של 4.70 מטרים ומואר באמצעות חלונות קטנים שהורחבו. אחד מהם הפך לדלת שדרכה אפשר לצאת לגינה קטנה מעל חדר הרחצה. הרצפה כוסתה בפרקט שהונח בדוגמה מוצלבת, בעוד ששאר חדרי הבית רוצפו בקורות מקבילות של עץ אלון.
מתחת לשני החלונות הוצבה ספה גדולה ועמוקה, שרופדה בבד קטיפה בגוון ירוק אפרפר. היא פונה לשני הפתחים שמובילים למטבח, שגם בו מופיע הגוון הירקרק, הפעם בארונות העץ הנמוכים. משטח העבודה עשוי שיש ירוק עם גידים חומים, ומעליו נתלתה שידה ישנה שנקנתה בשוק, נחתכה וחלקים ממנה נסגרו באמצעות דלתות מזכוכית מעוטרת. בקצה השני של המטבח, מול פינת האוכל, סוגרת דלת מקורית שהועתקה מהסלון חדר כביסה שמשמש גם כמחסן.
הדירה מוארת באמצעות מנורות שעוצבו ויוצרו במיוחד עבורה (Mochico Workshop): את המבואה מאירה מנורה שהיא מחמם אפרוחים לשעבר, בסלון תלויות שתי מנורות קיר עם אהילים תכולים ישנים ובחדר השינה בולטת מנורת קיר שהיתה פעם משקל. חדר השינה פונקנציונלי וכולל מיטה וארון מהמאה ה-19 לצד פריטים מיוחדים דוגמת פסל שיש של סוס ותמונת גובלן שיובאה מפרס.
חדר הרחצה שופץ באפור, אך גם כאן לא ויתר פרץ על הצבע: על חלקו העליון של הקיר מול מראת הכיור הודבק טפט פרחוני, בטורקיז דומיננטי.
- אדריכל: ים טיראן
- קבלנים: יניב פרץ, מוטי עמר