איך הופכים את המגזר הדתי לכוח מוביל באופנה הישראלית?

הנשים הדתיות אומנם ידועות כמתלבשות מוקפדות, אך עד עתה היה שמור תחום הסטיילינג בעיקר לחילוניות. קורס חדש המלמד את רזי המקצוע מתכנן מהפכה בענף

מירי בן-דוד ליויפורסם: 05.11.15 12:49

בזמן האחרון נדמה כי בכל מקום צצים קורסים לסטיילינג כפטריות אחרי הגשם, אך בעולם החרדי, מתברר, אין מענה רציני ומקצועי להכשיר נשים לתחום. גילוי זה מפתיע במיוחד לאור ההשתלבות ההולכת וגוברת של נשים חרדיות במעגל העבודה, וגם לאור גידול העיסוק בלייף סטייל במגזר. אין ספק, מישהו היה צריך להרים את הכפפה.

 

מי שעשתה זאת היא חני דובקין, יועצת שיווקית המלווה עסקים מתחום הלייף סטייל במגזר החרדי-דתי. "גיליתי שיש צורך גדול לאפשר לעוסקים בתחום זה במגזר לעלות כיתה מבחינת הפקות אופנה, למשל", אומרת דובקין. "אני מדברת בעיקר על ביקוש מצד בעלות עסקים, מעצבות, מאפרות ובעלות חנויות אופנה, שצמאות לחומר מקצועי ולכלים שיגדילו להן את העסק בצורה משמעותית, ויאפשרו להן לעשות הפקות בצורה מקצועית, שיתופי פעולה מסחריים ולהכשיר בנות לעבודה בתחומים מהסוג הזה".

 


צילום: אלכס ליפקין.

(צילום: אלכס ליפקין)

 

כאחראית להפקות אופנה וסטיילינג בתקשורת החרדית, דובקין מכירה את הרגישויות הרבות שכרוכות בהכנת הפקה ראויה לפלטפורמות השונות של המגזר.

 

לא רק אספקט הצניעות בהפקות אופנה עמד לנגד עיניה כשחשבה על יצירת קורס סטיילינג לדתיות. "גם כשמלמדים על טרנדים, צריך להיות רגישים. למשל, טרנד שהולך קצת רחוק כמו ניטים, פרנזים, אלמנטים של עור – צריך לעבור אדפטציה למגזר החרדי באופן מאוד עדין ורגיש", היא מסבירה. "כמובן שבכל הנושא של מכנסיים, גופיות או כל לבוש אחר לא צנוע, צריך למצוא פתרונות איך להפוך את מה שיש בחנויות לצנוע בלי מראה של טלאי על טלאי".

 


חני דובקין. היזמת

חני דובקין. "גם כשמלמדים על טרנדים, צריך להיות רגישים"

 

דובקין מספרת כי "בקורס הסטיילינג לדתיות ילמדו גם נושא שלא נלמד בקורסים הרגילים – ילדים. איך לעשות סטיילינג למשפחה שלמה באירוע, ואיך בוחרים קונספט ומתרגמים אותו לבגדי האירוע. בקורס ההום סטיילינג יש התייחסות לבית החרדי. חדרי אירוח מקבלים יחס חשוב ויש שיעור על עיצוב שולחן לשבת ולחג, שזה נושא חזק אצלנו".

 


צילום: אלכס ליפקין.

מתוך הפקת אופנה של המותג טאץ' לנשים דתיות (צילום: אלכס ליפקין)

 

כדי להכין את הקורס בצורה מקצועית ורצינית, החליטה דובקין לחבור לבית הספר שנקר. "בעיניי, שנקר הוא הגוף המוביל והחזק ביותר בתחום, ושמחתי שגם הם נרתמו ואהבו את הרעיון. בסך הכול, כגוף חזק חשוב גם להם להגיע לכל סוגי האוכלוסייה".

   

מאיה יונה מילשטיין, מנהלת ומקימת בית הספר לסטיילינג בשנקר, מספרת כי אהבה את הרעיון מהרגע הראשון. "בשנים האחרונות מגיעות אלינו יותר ויותר נשים מהמגזר הדתי שמבקשות ללמוד סטיילינג – אם זה למען עצמן או כעיסוק מרכזי או משני בחייהן. כשחני פנתה אליי בהצעה לעשות קורס ייחודי בסטיילינג ובהום סטיילינג למגזר החרדי, עניתי מיד בחיוב. אנחנו בבית הספר לסטיילינג שנקר מאמינים בכוח של הנשים מהמגזר החרדי לעשות שינוי לעצמן ולחברה בעזרת הידע שירכשו בקורס".

 


מתוך הפקה של BKWIGS INTERNATIONAL  צילום: רונן פדידה

כך נראה סטיילינג חרדי. מתוך הפקה של BKWIGS פאות (צילום: אפרת לוזנוב, הפקה: קפה ויפה)

 

בעקבות תהליך חשיבה משותף, הרכיבו השתיים קורסים מותאמים שיתחשבו בתכנים ובניואנסים הרלוונטיים לקהל היעד. את המרצים של שנקר מגבה צוות מקצועי מהמגזר, שבו משתתפות, למשל, המאפרת שרי יהל, מעצבת האירועים דבורה דרוק, וגילי לוינשטיין – עורכת האתר Dossit Girl. הקורס ייפתח בסוף נובמבר, פרטים והרשמה בטל' 03-6110045 או באימייל Hanidobkin@gmail.com.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיתונאית, בלוגרית וכתבת "זמנים מודרניים". אני אוהבת להוכיח לעולם שאופנה צנועה זה הכי שיק בעולם, אם כי לפעמים מדובר באתגר לא פשוט. לעוד פוסטים שלי, היכנסו לבלוג החצאית והירשמו לקבלת פוסטים חדשים על ידי הזנת האימייל שלכם. חוץ מזה, יש לי מועדון נטוורקינג לנשים דתיות ועצמאיות שנקרא "מועדון החצאית" והוא פועל בגבעת שמואל, ירושלים ורעננה