שתף קטע נבחר

"אם בתי תועבר לנווה תרצה, אשבות שם רעב"

אם לנערה בת 16 מהתנחלות בשומרון מתקוממת נגד האפשרות שבתה, אשר נעצרה במהלך חסימות הכבישים, תועבר לכלא של עבריינים מן המניין: "יש פה שנאה תהומית כלפי ילדים שהקריבו עצמם. אם צריך, אשבות רעב מול הכלא. כשאמות שם, המדינה באמת תהיה אחראית על הבת שלי"

"המדינה מייצרת לעצמה אויבים. אני לא יודעת איך שופטת יכולה לשלוח ילדים לשבת עם עבריינים, כשבאותו יום משחררים ילד שסוחר בסמים. נגמרה היצירתיות? אם הילדים טעו תסבירו להם, תנו להם הדרכות. אלו ילדים טובים, טהורים. לימדנו אותם אהבת הארץ – צבא, שירות קרבי, שירות לאומי - וזה עומד להתפוצץ לנו בפרצוף".

 

את הדברים הקשים הללו אמרה ל-ynet אם, תושבת אחת ההתנחלויות בשומרון, אשר בתה בת ה-16 נעצרה עד תום ההליכים המשפטיים בגין חסימת כבישים. האם זועמת בעקבות הכוונה להעביר חלק מן העצורים - בנים ובנות - לבתי כלא של עבריינים מן המניין. "הציבור צריך להתקומם על הדבר הזה", הוסיפה האם. "אני מטילה את מלוא הכובד על המדינה שחושבת שהיא אפוטרופוס שלה. מבחינתי, אני לא יכולה לקרוא לזה יותר מדינה שלי כי יש פה שנאה תהומית כלפי ילדים שהקריבו עצמם, אולי לא בדרך נכונה".

 

 

לפני כשבועיים נעצרה הנערה במסגרת חסימת כבישים כמחאה נגד ההתנתקות, בצומת מורשה. את השתלשלות האירועים מאז תיארה האם ל-ynet: "לא ידעתי מה קרה. הילדה נעלמה, הייתה לה בחינה באותו יום והיא לא הגיעה הביתה. לא קיבלתי טלפון מאף אחד מהמשטרה ואז החלו להתגלגל שמועות שהרביצו לבת שלי ועצרו אותה עם עוד שתי נערות שהגנו עליה. סיפרו לי שלקחו אותה לתחנת גלילות ואחר כך לכלא מעשיהו. את כל זה אני יודעת רק משמועות. נורא דאגתי, לא ידעתי לאן היא נעלמה. ביום שישי הגעתי לכלא מעשיהו, ניסיתי להכניס לה בגדים אבל לא נתנו לי. גם במוצאי שבת הגעתי, וגם אז לא נתנו לי להכניס לה בגדים".

 

האם סיפרה כי ביום שני לפני שבוע הובאה הבת להארכת מעצר בבית משפט השלום לנוער בתל אביב, שם הורתה השופטת לאפשר לעצורות להתקלח ולהתקשר הביתה. "קיבלתי מהבת שלי טלפון והיא סיפרה לי שכל השבת הן ישבו בבידוד ואפילו את הזכויות המינימליות של להתקשר הביתה, לא נתנו להן. בתגובה הבת שלי, עם כמה בנות נוספת, שבתו רעב. היא גם סיפרה על יחס מגעיל מצד השוטרים ועל כך שהיכו אותה ודיברו אליה לא יפה בעת מעצרה. כשפגשתי אותה ביום חמישי האחרון בדיון, הילדה שלי פשוט הייתה מסריחה".

 

בית משפט השלום בתל אביב קבע, כאמור, כי הנערה בת ה-16 תשהה במעצר עד תום ההליכים. במקביל הודיעו בשירות בתי הסוהר כי בכוונתם להעביר חלק מהפעילים העצורים - בנים ובנות - לבתי כלא של עבריינים. על כך אומרת האם: "אבי היה אסיר ציון. נולדתי ברוסיה, גידלו אותי על אהבת המדינה, על החשיבות לדמוקרטיה והאמונה במדינה. זה היה דבר מקודש אצלי וכך גם גידלתי את הילדים שלי. כמו שאבא שלי מסר את נפשו, כך גם אנחנו. גם ברוסיה היו חוקים דרקוניים שסבא שלהם היה מוכן לשבת בגללם בכלא כדי לשנות אותם – כמו לפתוח את השערים ליהודים, כמו להבדיל, גרמניה הנאצית. חוק הוא חוק, אבל אפשר לשנות אותו. אני תומכת במאבק, אני לא חושבת שהייתי הולכת לחסום כבישים".


חסימות כבישים. ההורים זועמים (צילום ארכיון: מירי חסון)

 

"אחרי המאבק שלנו הכל מתפוצץ בפנים", אומרת האם בעצב ובכעס. "הילדים שלנו באים אלינו ואומרים לי 'אמא, ניסינו בדרך שלך, אבל הכל הולך לאבדון' ואני לא יכולה לשפוט אותם. אני ניסיתי והם ניסו בדרך שלי, אבל זה לא הלך. מי שחושב שמעשיהו זה קייטנה טועה, זה אפילו לא דקה קייטנה".

 

על הכוונה להעבירם לשבת עם עבריינים אומרת האם: "זו תחושה של בגידה של מדינה בערכים שלהם, זו מדינה מתאבדת. יש לי פחד. מבחינתי אני לא יכולה לקרוא לזה יותר מדינה שלי. יש פה שנאה תהומית כלפי ילדים שהקריבו את עצמם, אולי לא בדרך הנכונה. אם חס וחלילה אני אשמע שמעבירים את הבת שלי לנווה תרצה אני מתכוונת להגיע לשם, לשבת ממול ולשבות רעב ואם אני אמות, שהמדינה באמת תהיה אחראית על הבת שלי".

 

"זה נוער, נוער הוא מהפכן בכל מקום בעולם. זה מרי אזרחי בלתי אלים. הילדים האלו גדלו על מיתוסים של אנשים שהקריבו את עצמם למען המולדת, ואם הם טעו - תתקנו אותם בדרך הנכונה. זה לא ילדים של פאבים ובארים. זה ילדים טובים והלב שלי כואב מאוד. הרי גידלתי אותם לאהוב את המדינה ולתת את הכל למען המדינה. לא גידלתי אותם לחשוב רק על עצמם".


פורסם לראשונה 10/07/2005 23:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מירי חסון
חסימות כבישים באיילון. "המדינה מתאבדת"
צילום: מירי חסון
מומלצים